'ŞEHİTLER PARKI OLMASI ZOR'

Erol KARA/ Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, şehrin gündemine oturan ve sıkça dile getirilen eski Emniyet Müdürlüğü arsasına TOKİ konutlarının yapılıp yapılmayacağı hususunda açıklamalarda bulundu.

'ŞEHİTLER PARKI OLMASI ZOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Talepleri makul bir şekilde istemek lazım. Ben, orada ki bir kısım alanın şehitleri sembolize edecek bir park alanı yapılmasını, geriye kalan kısmın ise TOKİ’nin kendince değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum.’’ dedi.

 

TALEPLERİ MAKUL BİR ŞEKİLDE İSTEMEK LAZIM

Serdar, “Talepleri makul bir şekilde istemek lazım. Ben, orada ki bir kısım alanın şehitlere sembolize edecek bir park alanı yapılmasını geriye kalan kısmın ise TOKİ’nin kendince değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

 

TOKİ DEVLETİN BİR KURULUŞU

Bütün alanın şehitler parkı olarak yapılması zor diyen Ömer Serdar, “TOKİ’de Devletin bir kuruluşu Sayıştay denetimine tabi. Takas yöntemi ile yapılmış bir şey. Yaptığı masrafı dönüştürmek zorunda.” şeklinde konuştu.

 

GÖRÜŞMELERİM SONUÇ VERDİ

Ömer Serdar, “Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırısı sonrası sıcağı, sıcağına yeni bir emniyet binası oluşturma yönünde o dönem bizatihi TOKİ ile görüşmem sayesinde TOKİ yeni bir bina yapımı işine girdi. Bizim temel yaklaşımımız Emniyet Binasının yapımına karşılık Emniyetin eski yerinin verilmesiydi. Bu aceleyle bizim tarafımızdan alınmış bir karardı.” diye konuştu.

 

TOKİ SAYIŞTA’YA HESAP VEREN BİR KURULUŞ

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ömer Serdar,” TOKİ, 24 Dönümlük arazinin 3 Dönümlük kısmını Şehitler için sembolik bir park alanı da bırakması lazım. O zaman TOKİ Başkanı buna tamam demişti. Bütün alanın şehitler parkı olarak yapılması zor. TOKİ’de Devletin bir kuruluşu. Sayıştay denetimine tabi.’’ dedi.

 

TEPKİLERİ TOKİ BAŞKANINA İLETTİM

Serdar, “Sayıştay’a hesap vermek zorunda. Şehirde ki tepkileri ben TOKİ Başkanına ilettim. Biz burada en azından bir kısım alana şehitleri sembolize edecek bir parka dönüşmesini bende istiyorum. Ama 24 dönümlük alanın da tamamen park olması şeklinde bir şeyin de rasyonalitesi yok diye düşünüyorum.” diye konuştu.

 

 

 

BAŞKA BİR ARAZİ GÖSTEREBİLME DURUMU VAR MI?

Ömer Serdar, ’’Emniyet Genel Müdürlüğü yeni yıl bütçesini hazırladıktan sonra Emniyet binasını yapalım diye beklemedik. TOKİ’ye Elazığ’ın teklif ettiği şey bu arsa karşılığında yeni bir bina yapılması. Buna rağmen burayı hiç yokmuş gibi farz ederek TOKİ’ye teklif edeceğimiz bir başka yer olmalı. Bunu seslendirenler bir şey öneriyorlar mı? Sonuçta TOKİ Devletin bir KİT’i, Sayıştay’a hesap vermek zorunda. Yaptığı yatırımı faturalandırmak zorunda. Hangi bedelle, burayı yaptı o zaman bu bedeli Elazığ‘ın verebilme durumu var mı? Başka bir arazi gösterebilme durumu var mı? Yok.’’

 

 

AYNI FİKİRDEYİM

Serdar, “O zaman talepleri makul bir şekilde yapmak lazım. Ben ayni fikirdeyim. Orada ki bir kısım alanın şehitleri sembolize edecek bir park alanı olmasını düşünüyorum. Bunula ilgili TOKİ başkanı ile görüştüm. Şehirde ki beklentiyi de kendisine illetim.” dedi.