Şehit Yakınına Galiz Küfür Eden Türkkan'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Adalet ve Anayasa Komisyonu'ndan oluşan karma komisyon İyi Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'nın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı.

Şehit Yakınına Galiz Küfür Eden Türkkan'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem felaketinin ardından TBMM'nin gündemi yoğun...

İlk olarak EYT gündemi ile açılan TBMM'de kritik bir toplantı daha gerçekleşti.

Bingöl'de şehit yakınına küfreden İyi Partili Lütfü Türkkan hakkında, hakaret ve etkili eylem suçlamasıyla fezleke hazırlanmıştı.

CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında da mahkeme heyetine hakaret, yargılamaya müdahale iddiasıyla fezleke düzenlenmiş dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu bünyesinde oluşturulan Hazırlık Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüş bildirmişti.

KARAR AÇIKLANDI

Hazırlanan raporu inceleyen Karma Komisyon bugün kararını açıkladı.

Komisyon, Başarır ve Türkkan'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi.

DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILSIN KARARI

Karma komisyon Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır hakkında dokunulmazlıkların kaldırılması kararını verdi.

ŞEHİT YAKININA KÜFRETMİŞTİ

Bingöl'de şehit yakınına küfrettiği gerekçesiyle Lütfü Türkkan hakkında, hakaret ve etkili eylem suçlamasıyla fezleke hazırlanmıştı.

Türkkan, acılı ağabeyin Akşener'e "Benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı. Günlerce ayaklarını aradılar. HDP'yi, Selo'yu savunan bir kadın bu. Evet bu savunuyor. Kahvaltıya gidiyordu." sözleri üzerine "Senin bacını s..rim." diyerek küfretmişti.