Şehit İlhanlara Anlamlı Ziyaret…

Geçtiğimiz aylar da bu köşeden Kıbrıs Şehitlerimiz İlhan kardeşlerin ve onların mücadelelerinin yeni nesle yeterince anlatılmadığı ve gerekli duyarlılığın şehrimiz kurumları tarafından yeterince gösterilmediğini ifade etmiştik ve kurumların ilgisini çekmeye çalışmıştık. Kurumların ilgisini görmek için gelecek 24 Aralık tarihini beklesek de yeni bir gelişme yaşandı ve vefa sesi KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan geldi.

Şehit İlhanlara Anlamlı Ziyaret…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Aralık 1963 tarihinde Yavru Vatan Kıbrıs’ta Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu, Rumlar tarafından şehit edilmesi olayına duyarsız kalmayan Türkiye Petrolleri tarafından Mavi Vatanda Milli Sondaj görevi yapacak 3 gemiye Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın 3 çocuğunun ve eşinin isminin verilmesini de  takdirle karşıladığımızı yazmıştık.

Bu önerimizin ardından İl Müftülüğümüz geçtiğimiz ay güzel bir etkinlik icra etti ve Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın 3 çocuğunun ve eşinin kabirlerinin bulunduğu İcadiye Şehitliğinde program düzenledi. 

Programda şehitlikte kabirleri bulunan Tabip Binbaşı Nihat İlhan, eşi ve üç çocuğu okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla andı.

Son olarak da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Elazığ’a geliyor.4-5 ve 6 Temmuz’da Elazığ’da olacak olan Tatar  bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Cumhurbaşkanı Tatar Elazığ’da, Nihat İlhan’ın yaşadığı evi ve ardından kabrini ziyaret edecek.

Hakimiyet Gazetesi olarak uzun zamandır gündeme getirdiğimiz Kıbrıs şehitleri olan ilhan kardeşlerin ve onların mücadelelerinin yeni nesle yeterince anlatılmadığı ve gerekli duyarlılığın gösterilmediği yazılarımızın ardından ilimiz gerekli duyarlılığı göstermeye başladı. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’n Elazığ ziyaretini çok önemsiyoruz. Şehitlerimizin unutulmaması için böyle organizasyonlara ihtiyacımız var. Her yıl düzenli olarak bu tür programların yapılmasını gerekli görüyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.