Şehir Sizi Bekliyor

Boş teneke seslerinin daha çok çıktığı bir şehirde yaşıyoruz. Takvim yaprağı kültürüyle ülkeyi kurtaracak on binlerce kahramanımız(?) var.

Şehir Sizi Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öyle güzel teşhis yapıp tedavi uyguluyorlar ki, kendilerine yetki verilse öyle güzel çözüyorlar ki sorunları ağzımız açıkta kalıyor adeta.
Bu şehir bunlara teslim olmuş, bunların ufku ve  öngörüsü  ile projelerini dinliyor lakin akli ve fikri melekeleri yerinde, düşünce ikliminde epey yol almış, ülke meselelerinin çözümü konusunda değişik kaynaklardan okumalar yapmış akil insanların da bunda çok payı günahı var.
Günahları şudur ki kendi sırça köşklerinde otururlar, hiç bir zemin ve ortamda görüşlerini paylaşmazlar, ya da bunları paylaşacak bir stratejik araştırma merkezi, dernek ve vakıf etrafında toplanıp bu görüşlerini, kamuoyuna sunmazlar. Bunu yapmadıkları gibi cahil cesareti gösterip sağda-solda, bulduğu her dernek, öğrenci grubu ve kamera karşısında dâhiyane(?) fikirlerini açıklayan isimlere laf yetiştirmeye çalışırlar. Hem de yine konforlarını bozmadan ve oturdukları yerden...
Ya arkadaşlar,  artık bir çıkın öğretmenevinin köhne bahçesinden, Başkan Şerifoğulları'nın  hayrına Kültürpark’ın ucuz çay içtiğiniz kafelerinden,  birbirilerinize entellektüel birikimlerinizi pazarlayacağınız kısır sohbetlerden.
 Biraz toplum içine girin. Hep siz konuşmayın. Biraz onları konuşturun. Onlarla hemhal olun ve bir oluşum etrafında kümelenerek şehre ufuk çizin. 
Sosyal medya hesaplarından ahkam kesmek sizi değerli kılmadığı gibi çaresizliğinizi  ortaya koyuyor. Hadi, hadi kalkın ve kendinize gelin. Şehir sizi, bekliyor..