'Seçim Zor Ama Kazanacağız'

Zaman zaman yaptığı çıkışlarla Ak Parti cenahlarında tepki çeken eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 2023 seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Erdoğan'ın zafere çok yakın olduğunu ifade etti.

'Seçim Zor Ama Kazanacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arınç, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben Sayın Erdoğan'ın seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu görüyorum. Çok zor bir seçim olduğunu söylemeli. Millet daha rahat nefes alabileceğine inanırsa, Sayın Erdoğan'ın yaptıklarını alkışla karşılarsa bunun oya döneceğini hepimizin bilmesi lazım.  Millet geçmiş hizmetleri sebebi ile Sayın Erdoğan'ı seviyor, 'O güzel işler yaptı. İsterse yine güzel işler yapar. Biz ona güveniyoruz' diyen ciddi bir kitle var. Birtakım yeni destekler ile veya yeni icraatlar ile 51'in üzerine çıkaracağına ben şahsen inanıyorum" dedi.
Arınç bu tespitiyle üç konuya dikkat çekiyor. Bu seçim zor diyor bir, milletin rahat nefes alabileceği adımların atılması gerekir diyor iki, bir vesile ile küstürülmüş kitlenin yeniden kazandırılması gereğine vurgu yapıyor üç.
Bunlar yapılırsa seçim rahatlıkla alınabilir ama yapılmazsa seçimin zor bir seçim olacağına vurgu yapan Arınç’ın dile getirdiği bu görüşleri üç yıldan beri sıklıkla bizler de bu köşelerden dile getiriyor ve tabanın yeniden kazanılması gerektiğine  vurgu yapıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kendine düşen bu görevleri ciddi anlamda yerine getiriyor. Enflasyonun düşürülmesi, çalışanların maaşlarına yapılan zamlar, üretimin artırılması gibi konularda ciddi bir başarı, somut olarak piyasada da kendisini gösteriyor.
Geriye küskünleri ve bir vesile ile dışarda duranları yeniden partiye kazandırmak gibi daha kolay bir görev kalıyor ki bu da ülke sathında teşkilatlara düşüyor.
Elazığ Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver bu konuda ciddi adımlar atarak önemli çalışmalar yapıyorlar. Bunun geri dönüşünü de büyük salon toplantıları ve yeni üye sayılarından görmek mümkün.
Umarız bu çalışma tüm ülke sathında yapılır ve hem Arınç’ın hem de samimi dava erlerinin bu konudaki endişeleri giderilmiş olur. Günün sonunda da bu çalışmalar Erdoğan’a Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmesine vesile olur.