Elazığ'da Seçim Sonrası Enflasyon ve Esnafın Piyasa Mağduriyeti

Fethiye Uçal/Elazığ Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da Seçim Sonrası Enflasyon ve Esnafın Piyasa Mağduriyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı, Hakimiyet Gazatesine önemli açıklamalarda bulundu.

''ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELME ANLAMINDA BÜYÜK BİR PATLAMA BEKLİYORUZ''

Çakmakçı; Son dönemlerde değişkenlik gösteren altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Turizmin yavaş yavaş bittiğini, gurbetçilerin artık çekildiğini piyasaların sıkıntılı olduğunu, bankaların kredi vermediğini ve kredi kartlarının engellendiğini, bunlar tabikide para sıkılaştırma politikası, artık paranın piyasadan çekileceğini ve altın , döviz fiyatlarında yükseliş beklendiğini ,rakamsal olarak nereyi görürüz bilemiyorum, tabikide bu durumunda piyasanın arz ve talabine bağlı olabileceğini ifade etti.

GURBETÇİLERDEN ESNAFA BÜYÜK DESTEK

Fikret Çakmakçı açıklamalarında şu ifadalere yer verdi: ''Düğün sezononun çok yoğun geçtiğini özlellikle  gurbetçilerin burda oluşu iç piyasada, düğünlerde fazla bir altın alınmadığını fakat, gurbetçilerin şehrin ve ülkenin ekonomisini ayakta tutan büyük bir topluluk olduğunu ,esnafa ciddi anlamda ekonomik katkı sağlayan gurbetçilerimizden Allah razı olsun" dedi.

SEÇİMİ KAZANMA UĞRUNA YAPILAN HAMLELER

 Başkan Çakmakçı; "Ekomomik bu çalkantıyı değerlendirmek gerekirse , seçimden sonraki son 3 ayda yüzde yüzelli liraya ulaşan bir zam görüyoruz. Bu enflasyon oranının sadece Türkiye'de olmadığını Dünyanın her yerinde olduğunu biliyoruz .Fakat bu durumun son 3 aya sıkıştırılması, seçimi kazanma uğruna yapılan hamleler piyasaya sürülen paralar ,yaşanan depremin etkileriyle harcanan paralar sonucunda şu anda ekonomi, hazine boşaldı .Bu durumda tabikide zam olarak bizlere geri döndü, bunlar tabikide hiç güzel şeyler değil"  ifadelerini kullandı.

ONLİNE BORSA DEĞİL YÜZ YÜZE ALIM SATIM İSTİYORUZ

Fikret Çakmakçı; "Vatandaşın bu dönemde parasının değer kazanmasını istiyorlarsa döviz ,altın ,euro onlara bir şekilde yöneliyorlar. Memur kesimi borsada hisse alıp satıyor, altın alım satımlarını bankalardan işlemler yapılıyor, bizler tabikide kağıt üzeri işlemler veya tefon hesaplarından yapılan işlemler yerine vatandaşa gelip burdan alım yapmalarını tercih etsinler istiyoruz. Gidişatın bu durumda güzel olmadığını kuyumcu esnafı olarak bizlerde etkileniyoruz başka bir esnaf bu durumu kurtarabilir Örneğin; Bir giyim mağazası kıyafet satımında yüzde elli indirim yapıp elindeki ürünü satabilir. Biz kuyumcu esnafı olarak böyle bir lüksümüz yok,altının maliyetinin belli olduğunu kuyumcu esnafının  sermayesi altındır yani para talep olmayınca bu durum bizi tabikide etkiliyor" dedi.