Seçim Öncesi Provokasyon mu?

İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırı dikkatle izlenmesi ve aydınlatılması gereken bir olay. 

Seçim Öncesi Provokasyon mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saldırının tam da Erdoğan-Akşener restleşmesinin, daha da ileri gidilerek karşılıklı hakaretlerin yaşandığı  bir ortamda olması çok tesadüfü olmasa gerek.

Seçimlere 45 gün kala yaşanan bu olay da gösteriyor ki önümüzdeki günler de benzer olaylara teşne.

Karalık odaklar siyasetin doğasında olan karşılıklı sataşma ve atışmadan görev çıkartıp provokatif eylemler yapabilir ve siyasi partiler ya da karşı fikri gruplar arasında çatışmaya varan bir kaotik ortam oluşturabilirler.

Geçmişi benzer olaylarla dolu bir ülkede yaşayan siyasilerin daha dikkatli davranması, siyasetin dilini sertleştirmek ve kutuplaştırmak yerine, yarışta bile centilmence davranma seviyesine çekilmelidir.

Bu konuda en büyük görev, şu an herkesin cumhurbaşkanı olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayrıca da  diğer siyasilere düşmekte. 

Tansiyonu yükselten değil düşüren, seçimleri gerginlikler ve çatışmalar zemininden alıp demokratik rekabete çekmek, bütün siyasilere  olumlu olarak yansıyan bir sonuç da olabilir.

Halkımız artık sert siyasetten de sert söylemlerden de kaçıyor. Eleştirileri bile espri ile karşılayan kendisiyle  barışık siyasiler görmek istiyor.