SEÇİM HAZIRLIKLARI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede başta siyasi partiler olmak üzere birçok kurumda oluşan zafiyetleri gidermek üzere baskın bir seçime hazırlanan Ak Parti, ba

SEÇİM HAZIRLIKLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede başta siyasi partiler olmak üzere birçok kurumda oluşan zafiyetleri gidermek üzere baskın bir seçime hazırlanan Ak Parti, başta sandık görevlileri olmak üzere teşkilat mensuplarını eğitim seminerlerine davet etti.

GENÇLİK KOLLARI İLE BAŞLADI

Ak Parti, seçimlere hazırlık çalışmalarına geçtiğimiz hafta sonu il gençlik kolları üyelerini Kızılcahamam’da kampa alarak başladı. Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü yapılan eğitim seminerine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde gerçekleştirilen programda hitap eden Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları hatırlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’la yaptığı telefon görüşmesini anlatan Yıldırım, "15 Temmuz ülkemizin karanlık bir girdaptan milletimizin cesareti, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. AK Parti davasının kurucu genel başkanı, liderimiz, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen ve  meydanları dolduran sizlerdiniz. Gençleri sürekli tenkit ettiler. ’Gençler apolitik’ dediler. ’Gençler Türkiye’nin sorunlarına Fransız’ dediler. Ama o gençler 15 Temmuz’da Türkiye’ye sahip çıktılar. Alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Sizlerdiniz öncü olan. Saat 10.30’da Melih’i aradığımda dedim ’Melih hazır ol. Teşkilatını hazırla. Cumhurbaşkanı’mızla konuştuk. Ölümüne direneceğiz. Hiç kimseye hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz’. Melih kardeşim ’Biz hazırız genel başkanım. Biz zaten hazır bekliyoruz. Her an meydanlardayız’ dedi. İşte AK Parti şuuru bu. AK Parti, demek; memleket zordaysa, milletin ayağa kalkması gerekiyorsa en önde giden teşkilat demektir" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER 2017 SONBAHARINDA MI?

Ak Parti, olası hem genel hem de yerel seçimlerin erkene alınması kararına hazırlıksız yakalanmamak için tüm teşkilatlarını eğitime almaya devam ederken bünyesinde bulunan ve geçmişte FETÖ yapılanmasına yakın durmuş teşkilat mensuplarını da bünyesinden temizlemeye devam ediyor.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Seçimlerde görev yapacak sandık görevlileri ile diğer teşkilat mensuplarının eğitimleri beş ayrı ilde bölgesel olarak devam edecek. Bu kapsamda her il belirlenen bu beş ilde yapılacak eğitimlere katılarak eğitimlerini tamamlayacaklar.