Seçim, Bıçak Sırtı

Birçok anket şirketi, Millet İttifakının önde olduğuna  dair sonuçlar yayınlarken, 33 senelik bir araştırmacı olarak seçimin ikinci tura kalmayacağını ifade eden Konsensus Araştırma Şirketi'nin sahibi ve Genel Müdürü Murat Sarı, 'Bu seçim 2'inci tura kalmayacak gibi gözüküyor. 'İspatla' derseniz ispatlayamam ama çok '2'inci tura kalacak' gibi bir hava yok ortada. Oyları birbirine çok yakın, 2 taraf da birinci turda bitmesi için elinden geleni yapacak ve biri geçecek' diyerek önemli bir tespitte bulundu. 

Seçim, Bıçak Sırtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimler, hangi taraf kazanırsa kazansın kıl payı alınacak bir tablo ortaya koyuyor.

Millet İttifakının sırf seçimleri kazanması pahasına başta HDP olmak üzere tüm kesimlere taviz vermesi, 6 genel başkan ve  iki belediye başkanına cumhurbaşkanı yardımcılığı,  Muharrem İnce’ye Milli Eğitim Bakanlığı ve 3 milletvekilliği vermesi, İyi Parti’ de yaşanan istifalar, oy kazanma değil seçime kadar oy kaybına dönüşebilir.

Cumhur İttifakının ise bu süreçte hiç hata yapmaması, siyasette sert bir dil ve üslup kullanılmaması, Ali İhsan Yavuz’un yaptığı açıklamalar gibi konuşmalar yapılmaması ve  her siyasi görüşü kuşatan bir dil ve üslup kullanılması gerekiyor.

Bu seçimde sertleşen, agresifleşen ve ötekileştiren aday kaybeder, rakibi kazanır.