Seçim Başlıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrat Parti'nin 'Yeter söz milletindir' sloganıyla 14 Mayıs 1950'de büyük bir seçim zaferi kazandığını hatırlatarak, 'Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün darbe şakşakçılarına 'yeter' diyecektir' dedi.

Seçim Başlıyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ı işaret etmesi siyaset gündemini hareketlendirdi. Anayasaya göre seçimlerin bu tarihte yapılması için 2 seçenek bulunuyor. Ya Meclis'te karar alınacak ya da Cumhurbaşkanı karar verecek.

Seçimi öne çekme kararının Meclis'te alınması için en az 360 milletvekilinin kabul oyu kullanması gerekiyor. Cumhur İttifakı'nın ise Meclis'te 334 oyu bulunuyor. 134 sandalyeli CHP ile 37 sandalyeli İYİ Parti yönetimi, 6 Nisan'dan sonraki bir tarihe onay vermeyeceklerini deklare etti. 56 sandalyeli HDP grubu da Cumhur İttifakı ile hareket etmeye sıcak bakmıyor. Sürpriz bir gelişme olmazsa Seçim kararının doğrudan Cumhurbaşkanı'nın kararıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. AK Parti kulisinde, Erdoğan'ın kararnameyi 10 Mart Cuma günü imzalayabileceği belirtiliyor.

10 Mart tarihinde meclisin feshedilmesiyle YSK’da takvimi açıklayacak.

Kamu görevlileri bu tarihten sonra istifa edip milletvekili aday adaylıklarını açıklayacaklar. Süre kısa olduğu için partiler de kendi takvimini hızlandıracak ve nisan ayı başında kesin aday listelerini açıklayacaklar ve bununla birlikte propaganda dönemi de başlamış olacak.

Elazığ’dan milletvekili olmak için sahaya inenler için yoğun ve yorucu üç buçuk ay kendilerini bekliyor. Bunun bir ayı aday adaylık dönemi, geriye kalan ise sadece adayların ve siyasi partilerin dönemi.

Partilerin en iyi ismi listelerine alma çalışmaları da devam ediyor. Ak Parti, devlet tecrübesi yüksek, yeni ve güçlü profil ortaya koyan isimleri düşünürken, diğer partilerin de  güçlü isim arayışında oldukları biliniyor.

Siyasi parti ve aday adaylarına kolaylıklar diliyoruz.