Sebep, Liyakatsiz Atama mı?

Tüm Türkiye'den olduğu gibi Elazığ'dan da geçtiğimiz ay Hacı adaylarımız kutsal topraklara hac ibadetlerini yerine getirmek amacıyla büyük bir heyecan ve mutlulukla giderek ibadetlerini tamamladılar.

Sebep, Liyakatsiz Atama mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hac ibadetleri sonrası hacılarımız uzun bir süre ayrı kaldıkları yakınlarının da hasret yüküyle yeniden yola koyularak memleketlerine vardılar. Hem zaten zorluklarla yüklü hac ibadetinin yorgunluğu hem yol yorgunluğunun vermiş olduğu yük ile ibadetlerini tamamlayarak Elazığ’da dönen hacılarımızı aileleri büyük bir özlemle karşıladılar.

Ancak Hacı ibadetini yerine getirerek Elazığ’a dönen 79 yaşındaki Yusuf Sarı amcamız tam da Elazığ havaalanından  çıkıp özlemle ailesine kavuşacağı anda kalbine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Alanda bulunan vatandaşlardan dinlediğimiz iddialar ise bu olayın üzüntüsünü ikiye katlar nitelikte. 

İddialar şu şekilde: Saat 23.40 civarında iniş yapan uçak, Cidde Havaalanından hacıların valizlerini almadan geldiği için burada kaos ortamı oluşuyor. Ve yine iddiaya göre havalimanında bu konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme ve valizlerin ne zaman geleceğine dair bir açıklama yapılmadığı için kafile beklemek zorunda kalıyor. Ancak bu bekleme süresi içinde  gelen kafile için ne bir hazırlık ne de bir organizasyon var.

Durum böyle olunca hacı adayları, valizler sonraki uçakla gelir umuduyla yaklaşık 2 saat valizlerini beklemek zorunda kalıyor. Bu bekleme süresi içerisinde de birçok tartışma ve kargaşa yaşanıyor. Hem yaklaşık 1 aylık hac yorgunluğunu hem de yol yorgunluğunu göğüsleyen Yusuf amcanın  kalbi belki bu hengâmeyi kaldırmıyor ve kapıdan çıkıp ailesine kavuşmaya birkaç adım kala hayata gözlerini yumuyor.

Bu olay üzerine valizlerini almadan evlerine geçen hacılarımıza ise bu olayın sabahında telefonla haber verilerek valizleri teslim ediliyor. 

Tüm bu olayların yaşanmasına sebep olarak yine yöneticilerin ve ilgili bürokratların sorumsuzluğu görülüyor. Bu durum geçtiğimiz günlerde oldukça tartışmalı bir şekilde görevden alma ve tüm kamuoyunun tepki gösterdiği atamayı hatırlatıyor. Koskoca havalimanı yönetimi bir bilgilendirme yaparak valizlerin başka bir uçakla geleceğini ve bunun kendilerine telefonla haber verileceğini neden bildirmez? Dahası böylesi bir sorumluluğu ve hassasiyeti neden göstermez.

Kutsal topraklarda büyük bir emek ve yorgunlukla ibadetlerini tamamlayan hacılar için neden bir organizasyon ve hazırlık yapılmaz bilemiyoruz. Burada bir ihmal var ise sorumlusu havalimanı yönetimi mi, yoksa havayolu şirketi midir bu da üzerinde durulması gereken bir konu olarak karşımızda duruyor. Ama görünen o ki sorun, yetkililerin kendi görevlerini yapmakta yeterli özen, itina ve halka hizmeti önde tutmayıp kendi keyiflerini düşünmeleri.