Saygı Duyarım

İttifakta en yaşlı ve tecrübeli siyasi aktör olması özelliğine, kendi tabanının 'bilge başkan' iltifatlarını da ekleyip bu rüzgârla 'Seçim kanunuyla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir' çıkışını yapan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'na Kılıçdaroğlu'ndan cevap gecikmedi.

Saygı Duyarım

Kılıçdaroğlu açıklamasında "Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil, ittifak içinde yine belli bir ittifak oluşturabilir yönünde. Bir düşüncedir tabii, saygı duyacağız. Ayın 24'ünde toplanacağız, büyük ihtimalle bu konu da gündeme gelir." dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında, ''Anladığım kadarıyla Temel Bey de benzer bir çalışmayı kendi arkadaşlarıyla tartışmış ve ittifak içinde başka bir ittifakın olabileceği yönünde bir düşünceye varmış. Bunu televizyonda yaptığı açıklamayla öğrendim." ifadelerini kullandı.


Bu olay da gösteriyor ki millet ittifakınızdaki etkinliğini ve pazarlık payını artırmak isteyen Karamollaoğlu, 3. İttifak söylemiyle millet ittifakına restle karşılık bir mesaj vermiş. Ancak Kılıçdaroğlu resti yememiş ve “saygı duyarız” serinkanlılığı ile almış bu tavrı ve “kendileri bilir” şeklinde karşı reste çevirmiş.


Artık seçimler yaklaştıkça ittifaklar içinde bu tür tartışmaları ve hatta pazarlıkları bol bol  duyacağız. Üçüncü bir ittifak olsa da olmasa da “Yaşasaydı Erbakan da Millet ittifakında olurdu” diye bir iç sese ve niyete sahip Karamollaoğlu, kolay kolay masadan kalkmaz. 


Bilir ki diğer ittifaklarda bu kadar ilgi görmez. Söylemleri, partiyi özünden ve kimliğinden uzaklaştırması eleştirileri ile kendi partilileri tarafından da tartışılan Karamollaoğlu, bu masayı sevdi ve oturmaya devam edecek.