ŞAVAK PEYNİRİ TANITIMI YAPILDI

Bir restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan dernek başkanı Naim Doğan, Erzurum, Erzincan ve Tunceli yaylalarındaki sürülerden elde edilen süt ile yapı

ŞAVAK PEYNİRİ TANITIMI YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan dernek başkanı Naim Doğan, Erzurum, Erzincan ve Tunceli yaylalarındaki sürülerden elde edilen süt ile yapılan yöreye özgü peynirin tulum peyniri olduğunu dile getirdi.

Tulum peyniri deyince Şavaklıların akla geldiğini ifade eden Doğan, bu peyniri Türkiye'ye tanıtmak istediklerini söyledi.

Hayvancılığın zor bir meslek olduğunu aktaran Doğan, "İnsanlarımız birçok sıkıntılarla ve zorluklarla karşılaşmaktadır. Bu ürün kolay bir şekilde masamıza gelmiyor. Bin bir zahmet ile dağlarda bayırlarda yağmurda çamurda yediden yetmişe aile fertlerinin tümünün çalışması ile elde edilmiş bir emektir.'' dedi.

Üreticilerin emeklerinin karşılığını hakkıyla alamadığını söyleyen Doğan, hayvancılık sektörünün sıkıntılarının çözülmesi için o işi yapan insanların dinlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Hacı Ormanoğlu da tamamıyla yerli emek ve sermayenin ürünü olan Şavak tulum peynirinin tanıtımı için hep birlikte hareket edeceklerini kaydetti.