Şavak Der Başkanı Doğan: 'Bağımsız Aday Çıkartabiliriz'

Şavak-Der Başkanı Naim Doğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve milletvekilliğinde ise aşiretlerinden birinin bağımsız aday olarak çıkarmayı düşündüklerini açıkladı.

Şavak Der Başkanı Doğan: 'Bağımsız Aday Çıkartabiliriz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığlıların büyük bir ilgiyle takip ettikleri, Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu Şavak-Der Başkanı Naim Doğan oldu.

Başkan Doğan, Şavak ve Kadim aşiretleri olarak 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi.

DOĞAN: RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TARAFIYIZ

Başkan Doğan konuşmasında, “Bizim gerek Şavak aşireti olarak gerek ise kadim aşireti olarak bir noktada kararımız bellidir. 2023 seçimlerine doğru giderken bir noktada biz tarafız. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafıyız. Gerek Şavak aşireti gerek ise güney ve güneydoğudaki aşiretler olarak bizim bu noktadaki kararımız nettir. Bizim tarafımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana olacaktır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Doğan, milletvekili adayı çıkarmayı düşünüyor musunuz? sorusuna ise “Biz bunu çok arzu ediyoruz” dedi.

DOĞAN: BAĞIMSIZ ADAY ÇIKARTMA SÖZ KONUSU

Doğan, “Biz bunu çok arzu ediyoruz. Üyelerimizde bunu arzu ediyorlar. Çünkü bu noktada sahada da bize artık vekil çıkarma zamanı gelmiştir noktasında telkinde bulunuyor. Bu siyasi konjonktürde bunu biraz zor görüyoruz. Şavaklı biri aday olabilir, listeye girebilir ama seçilebilir sırada olmasını zor görüyoruz. Fakat üyelerimizin kahir ekseriyetinin fikri şu yöndedir; biz Şavaklılar olarak bir bağımsız aday çıkartalım. Evvela bu bölgede gücümüzü bir gösterelim. Sonrasında da Allah büyüktür. Şavak aşireti olarak toplum olarak gücümüzü net ortaya koymamız noktasında talepler var. Bizim derneğimizin birde yüksek istişare kurulu vardır. Bu tamamen benim fikrim ve söylemim ile olabilecek bir şeyde değildir. Yüksek istişare kurulumuz Şavak toplumunun belli ailelerinden belli kabilelerinden oluşan kuruldur. Biz o istişare kurulumuz ile yakın zamanda toplayıp bu noktada enine boyuna bu konuyu konuşacağız. Sahada bu noktada bir talep var. Bir Şavaklı vekilin mecliste ilimize çok faydası olur. Çünkü Şavak toplumu üreten bir topluluk ve devletine bağlıdır. Bu topluluktan çıkan ismin mecliste ilimizi temsil etmesini gerçekten çok arzu ediyoruz. Tabandan gelen arzu var. Bağımsız aday çıkartma gibi bir durum söz konusu” diye kaydetti.