Şaşırmadık…

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde 'kendisini patlatacağını' belirten kişinin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili akla ziyan açıklamalarda bulundu. 

Şaşırmadık…

Bunun bir prova olduğunu öne sürerek, "Adamın üzerinde bir şey yokmuş, neymiş tam anlamıyla bilmiyoruz ama fikir olarak hazırlamaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, ''Yapmaz dediğimiz her şeyi yaptı son 4-5 yılda. Eğer seçime gidiliyorsa okuduğumuz tablo şu; kazanacağı seçime girer. Bunun için de sokağı karıştırmak ister, faili meçhul cinayetler yapmak ister, başka büyük çatışmalar yapmak ister. "Ne olduğunu bilmiyoruz ama öyle bir algı yapıldı ki Gaziantep'te sanki şehir bombalanacak yani…”

Kılıçdaroğlu’nun “kaçacak” iftirasından sonra bazı CHP’liler de iftira yarışına girerek genel başkanlarından geri kalmıyorlar.

Tanrıkulu’nun mantığı şu: “Ak Parti kazanamayacağı bir seçime girmez, kazanmak için de ülkede bir kaos ortamı oluşturur ve kurtuluş olarak kendini adres gösterir ve seçimleri kazanır”

Nereden baksan çelişki, nereden baksan söyleyenin seviyesizliğini ortaya koyan bir açıklama.

Öncelikle seçimler, demokrasinin gereği ve yasal süresi dolduğu için yapılır. İkincisi,  iktidar ülkenin güvenliğini sağlamakla birinci derecede görevli bir siyasi kurumdur. Buradaki bir başarısızlık, seçimlerde kendi aleyhine sonuçlanır ve seçimleri kaybeder.

Bu basit ve yalın gerçeği bilmeyen CHP’li Tanrıkulu’nun, Ak Parti’nin sokakları karıştıracak iddiası saçmalamaktan öte anlam taşımayan bir hezeyan ve bühtandır.