Şaşırmadık Desek Yalan Olur…

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Elazığ İl Müftülüğü tarafından Sarıkamış'ta 22 Aralık 1914 tarihinde donarak hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için İzzetpaşa Cami'nde Mevlid programı düzenlenmiş.

Şaşırmadık Desek Yalan Olur…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber içeriğinde alışılmış bir manzara görmeyince haberi okuyalım dedik. Alıştığımız ve görmediğimiz manzara, İl Müftümüz Selami Aydın’ın resminin olmamasıydı.

Bırakın kendi etkinliklerinde sözü kimseye bırakmayı, şehirde öne çıkan iş insanı, Bürokrat ve STK Başkanlarının yakınlarının cenaze namazını kıldırıp, sonunda yaptığı dua ile hep göz önünde olan Sayın müftümüzün, bu programda konuşma ve dua yapma geleneği nedense bozulmuş ve duayı Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Arslan yapmış.

Ve ilginçtir, daha önce çok okunmayan, TV’de hızla geçilen müftülük haberi,  daha çok okunmuş ve daha dikkatli dinlenmiş.

Demek ki yüzü çok yıpratmamak, rutini çok zorlamamak ve farklı seslere ve yüzlere fırsat tanımak gerek. Sonuçta hasbelkader bu şehre atanmış bir kamu görevlisi günü gelecek ve şehre veda edecek. Siyaset ya da bir makama aday olmayacağına ve böyle bir niyet de bulunmadığına göre, makamın da saygınlığını koruma adına biraz geride durmak daha iyi oluyor ve etkisi, saygınlığı daha çok olur.

Elazığ’da kurumu ile ilgili olarak geziler düzenleyen ve sorunları yerinde inceleyen Müftümüz izinde olsa gerek ya da önemli bir mazereti gereği programa katılmadı ama çok da büyük bir eksiklik olarak görülmedi.  Hatta eksikliği olumlu ve pozitif bir sinerji oluşturdu cemaatte. Program sanki daha çok ilgi gördü de denebilir. 

Kimseye özel bir tutum, tavır ve davranışımız yok ama dikkatli bir gözle şehri takip etme gibi bir özelliğimiz var. Bu da mesleğimiz bir gereği olsa gerek.