Sarsılan Sadece Evimiz Ve Bedenimiz Değil Ruhumuz!

Başak MERAL GÜNDÜZ/Psikososyal müdahale afetler ve acil durumlar sonrasında etkilenen bireylerin, normal yaşantılarına geçiş sürecini hızlandırmak ve toplumun var olan gereksinimlerini tespit ederek iyileşme/toparlama becerilerinin arttırılmasına ve yardım çalışanlarının desteklenmesine yönelik hizmetler bütünüdür.

Sarsılan Sadece Evimiz Ve Bedenimiz Değil Ruhumuz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu amaç doğrultusunda,Bigem Bireysel Gelişim Eğitim Merkezi olarak Çocuk Gelişimi Uzmanları,Sosyal Hizmet Uzmanları,Psikolojik Danışmanlar ,Rehber Öğretmenler ve Tiyatro Toplulukları olarak ücretsiz olarak bu desteği vermeye hazırlar.

Bireysel Gelişim Eğitim Merkezi Kurucusu Bigem Varol,”Psikolojik ilk yardım ihtiyaç ve kaynakların belirlenmesiyle eş zamanlı yürütülen bir müdahaledir. Psikolojik ilk yardım, afetten etkilenenlerin duygularını ve yaşadıklarını ifade etmelerine olanak verilmesi ve temel psikolojik bilgilerin iletilmesi aracılığıyla rahatlamalarına, yaşadıkları ve hissettikleri süreci anlamlandırmalarına yardımcı olmayı amaçlar. Birincil ihtiyaçları karşılanan bireylerin ruhsal ihtiyaçlarını karşılama zamanıdır”dedi.