Saraç: 'Milli Birlik ve Demokrasi Bayramımız Kutlu Olsun'

ELEP –Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ahmet Saraç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Saraç: 'Milli Birlik ve Demokrasi Bayramımız Kutlu Olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraç: "Ülkelerin, Milletlerin tarihinde dönüm noktası olan olaylar, anlar vardır. Türkiye’nin tarihinde de pek çok dönüm noktası olan olay, Milletimizin ve ülkenin kaderini değiştiren kahramanca mücadelelerin yaşandığı günler olmuştur. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi ve Milletimizin bu hain kalkışmaya karşı verdiği topyekün mücadele, Türkiye’nin şanlı tarihine geçen kader anlarından biridir" dedi.

Başkan Saraç mesajının devamında ise şu ifadeleri kullandı: "Osmanlı Devletinin zayıflatılarak yıkılmasına sebep olan, Batı emperyalizminin temsilcisi olan egemen güçler, yaklaşık iki yüz yıldır, dünya üzerinde kurdukları sömürü düzeni ile mazlum milletleri zulüm, baskı ve yokluk içinde perişan etmişlerdir. Özellikle son yıllarda doğru, kararlı ve bağımsız politikalar yürüterek, bölgesinde önemli bir güç haline gelen, yeniden büyüyen ve kalkınan, ‘’ Dünya beşten büyüktür ’’ sloganı ile dünya üzerinde dirilişe sebep olan,  küresel sömürü düzenine karşı çıkan, ekonomik ve siyasal olarak dünya genelinde yeniden söz sahibi olan, Türkiye Cumhuriyeti Devletini durdurmak için tertip edilen ve FETÖ terör örgütü eli ile yaptırılan, 15 Temmuz hain darbe girişimini Milletimiz topyekün bir mücadele ile başarısızlığa uğratmıştır. Aziz Milletimiz, kendi iradesine ve varlığına kasteden bu hain darbe teşebbüsüne karşı yekvücut olup ayağa kalkmış, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destansı mücadele sergilemiştir. Milletimiz darbecilere karşı gözünü kırpmadan tankların, mermilerin önüne kendini siper etmiş, 250 şehit vermiş ve binlerce insanımız gazi olmuştur.

15 Temmuz darbe girişiminin 5.yıldönümünde dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz ki, ülkemiz ve milletimiz üzerine tezgahlanan hiçbir bölücü, yıkıcı emel hedefine ulaşamayacaktır. Aziz Milletimiz var oldukça, Vatanımızı parçalamaya, Milletimizi bölmeye, Bayrağımızı indirmeye, Devletimizi yıkmaya, Ezanlarımızı susturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bağımsız ve  kararlı duruşu ile sadece Milletimizin değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin de umut ışığıdır.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi bayramımızı kutluyor, bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca mücadele eden Milletimize şükranlarımı sunuyorum."