Sandık, 14 Mayıs'ta Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti grubunda yaptığı konuşma sonrası çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Burada Erdoğan'a seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılıp yapılmayacağı da soruldu. Son dönemlerde dillendirilen konuyla ilgili herhangi bir yalanlama yapmayan Erdoğan, 'Karıştırma şimdi' demekle yetindi.

Sandık, 14 Mayıs'ta Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın bu cevabı siyasi kulisleri de hareketlendirdi. Bilindiği gibi YSK’da olası bir erken seçim için tüm hazırlıklarını yapmış, ihalelere çıkmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada "Seçimler Mayıs ayında olabilir "demişti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da daha önceki konuşmasında "14 Mayıs mantıklı bir tarih gibi geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

18 Haziran’dan 14 Mayıs’a alınan bir seçime “erken seçim” denir mi bilinmez ama sonuçta arada bir ay dört gün var. Demirel’in tespitiyle 24 saatin bile çok uzun bir süre olduğu siyasette bu süre az değil. 

14 Mayıs’ın önemi ve esprisi ne? Adnan Menderes önderliğindeki Demokrat Parti, 14 Mayıs 1950 seçimlerinde iktidara gelmişti. 

Seçimlerin 14 Mayısta yapılması, Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı tartışmasını da bertaraf edecek bir adım olduğu için 14 Mayıs günü sandığa gitmeye hazırlanalım.