Sandığa İpotek Koyulmaz

14 Mayıs seçimleri öncesi siyasiler sahada mitinglerini sürdürürken ifade ettikleri bazı cümleler tartışma konusu oluyor.

Sandığa İpotek Koyulmaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ne yazık ki birileri başta Bay Bay Kemal olmak üzere Kandil'den görüşmeler yapıyorlar. Yazıklar olsun Kandil bunları destekleyecek. Kandil'in desteğiyle beraber bu ülkede Cumhurbaşkanı olacak. Benim milletim Kandil'den aldığı destekle Cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez" sözlerinin yankıları sürerken bazı CHP’liler konuyu başka alanlara çekerek, "AK Parti ve Erdoğan seçimi kaybederse, Kılıçdaroğlu'na yönetimi teslim etmeyecek mi” mecrasına çekmeye çalıştılar.

Oysa cümlenin siyak ve sibakından verilmek istenen mesaj çok açık. Erdoğan, “Halkımız Kandille iş tutanlara yetki ve görev vermez” diyor ama birileri bunu demokrasi ve millet iradesine müdahale olarak yorumluyor.

Türkiye ve halkımız, demokratik olgunluğa erişmiş bir seviyedeyken sandıktan kim çıkarsa saygı duyar ve tebrik eder. Kimse bugünden sandığa ipotek koymaya kalkmasın. Milletin kararı her şeyin üstündedir. Kararı milletimiz verir ve karar sandıktan çıkar, nokta.