Sanatçıların İsrail Tepkisi

Tüm dünyayı şoke eden olayın ardından Pınar Deniz, 'Bakamıyorum! Kalbim acıyor, bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?' dedi.

Sanatçıların İsrail Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hadise, ise  Instagram hesabından “Bu bir savaş değil” dedi ve şunları yazdı: “Siviller öldürmek, hastaneyi vurmak bir savaş suçudur." Dedi.

Fahriye Evcen paylaşımında, "Savaşın her yolunu kınıyoruz fakat hastane bombalamak gelinen son noktadır. Bu insanlığa sığmaz." cümlelerine yer verdi.

Oğuzhan Uğur ise "İsrail hastane bombaladı! Yine dünyanın gözü önünde suç işledi. Savaş suçu falan değil bu, savaşın kuralı, savaşçının onuru olur. Bu düpedüz terördür." dedi.

Komedyen, oyuncu ve yapımcı Şahan Gökbakar, "Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Bergüzar Korel, "Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım." ifadelerini kullandı.

Nebahat Çehre, "Aklım da kalbim de asla kabul etmeyecek. Hastaneyi vurmak ne demek?" dedi.

Burak Özçivit, "Savaşa Hayır" etiketiyle, "Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor" yazdı.

Şarkıcı Alişan da sayfasından isyan edenlerden: “Yetmedi mi öldürdüğün masumlar, doymadın kana, doymadın vahşete, doymadın cinayete. Katilsin İsrail."

İrem Derici, "El birliğiyle üstümüze düşeni yapalım. Kanımız çekildi, gördüklerimiz insanlık dışı, üzgünüm."

Oyuncu Melek Baykal, "Bir yerde savaş varsa, orada ölen yalnız günahsız çocuklar değildir. Vicdandır, merhamettir, sevgidir, empatidir, hayallerdir. Filistin dualarımız seninle" paylaşımında bulundu.

Şarkıcı Mustafa Ceceli, "Bu katliam son bulmalı. Hasta, yaşlı, çocuk demeden acımasızca katledilen binlerce insan... Çok yazık..." diyerek üzüntüsünü paylaştı.

Oyuncu Sinem Kobal, paylaşımında "Savaşın her türlüsünü kınıyoruz. Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı." dedi.

Şarkıcı Mustafa Sandal ise "İsrail, Gazze'de bir hastaneyi vurmuş ve maalesef 500 ölü olabileceği açıklanmış. Çocuklara, kadınlara, hastalara yapılan bu zulüm savaş suçu değil, tam anlamıyla insanlık suçu! İşlerine gelince insan haklarından bahseden ülkeler, liderler neden suskun?" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Engin Altan Düzyatan, "Dil, din, ırk fark etmeksizin masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı. Barış hep öncelik olmalıdır. Savaşa hayır." açıklamasını paylaştı.

Ezgi Mola: "Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak"

Oktay Kaynarca, paylaşımında "Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir" çağrısında bulundu.

Sanatçıları zaman zaman bizler de bazı söz ve fiilleriyle eleştiririz belki ama onların Filistin duyarlılıklarını da görmezden gelmemek lazım. Birçok İslam ülkesi yöneticisinin kınamaktan bile çekindiği İsrail’e katil diyen sanatçılarımızın bu duyarlılığını takdir ediyoruz. Sanatçıların feryadı ve kınamalarının daha bir etkili olduğunu biliyoruz.

Umarız bu duyarlılık, köşesinde oturup kendini İslam’ı ve Kuran’ı anlayan tek adam rolündeki aklını ve kendi malumatını nas edinmiş kasıntı zatlara  bir ders ve tokat olur…