Samimiyet ve Gayretle Gelen Başarı

Memur Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen, 25 Eylül Pazar günü kongreye gidiyor. Elazığ'da en çok üyeye ve yetkiye sahip olan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi, eğitim iş kolunda çalışan üyelerinin haklarını savunma ve bunları toplu iş sözleşmelerine yansıtma başarısını elde ettiği gibi ilimiz yöneticileri ile birlikte çok sayıda projeyi hayata geçirdi.

Samimiyet ve Gayretle Gelen Başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Eğitim iş kolunda örgütlü olan ve en çok üyeye sahip olduğu için yetkili sendika konumunda bulunan Eğitim-Bir-Sen Pazar günü kongreye gidiyor.
İki adayın yarışacağı kongre, 25 Eylül Pazar günü Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesinde gerçekleştirilecek. Hakimiyet olarak, Eğitim-Bir-Sen Elazığ şubesinin çalışmalarını derledik ve siz okurlarımıza sunduk. İşte bu çalışma ve projeler:

BAŞARILI BİR GRAFİK

Sendikal faaliyetlerin başlamasından bugüne ilimizden çok üyeye sahip olan ve başta öğretmenlerimizin özlük ve sosyal haklarının alınması, şehirdeki okullaşma oranına katkıları, sosyal ve kültürel alandaki faaliyetleri ile önemli bir başarı ortaya koyan Eğitim-Bir-Sen, özellikle deprem sonrası ilimizde oluşan okul eksikliklerinin giderilmesi noktasında Milli Eğitim Bakanlarına verdikleri talep dosyalarıyla da öne çıktı.

Taleplerinin birçoğu yerine getirilen Sendika Başkanı İbrahim Bahşi, değişik zamanlarda diğer ilgili bakanlara talepleriyle şehrimizin sorunlarını yetkililere taşıdı.

Samimiyet ve Gayretle Gelen Başarı

BİLGE NESLE ULAŞMA GAYRETİ

Sendikal çalışmalar kapsamında il ve ilçelerdeki okul ve kurum ziyaretleri gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen, sosyal ve kültürel çalışmaları da ihmal etmedi ve bu konuda önemli projeleri hayata geçirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi ile ortak hayata geçirilen “Bir Bilenle Bilge Nesil”  projesi ile 60 okul, 600 öğrenci ve 60 danışman öğretmen ile gerçekleştirdi.
Değerlerine bağlı nesillerin yetişmesine katkı sunan Serdar Tuncer,  Nurullah Genç gibi yazarlar öğretmenler, öğrenciler ve velilerle buluşturuldu.

SOSYAL FAALİYETLER İHMAL EDİLMİYOR

Öğretmenler arasında tanışma ve kaynaşmayı sağlayan  okullar arası işbirliğini geliştiren geleneksel voleybol turnuvası il genelinde ilgi uyandırdı.

İBRAHİM TAŞEL İLE YÖNETİCİ OKULU 

Eğitim-Bir Sen “Yönetici Okulu” programı ile ilimizdeki yöneticilere yönelik program gerçekleştirdi.

Programda Elazığ’ımızın yetiştirdiği ve ülkemizde saygın ve otorite konumunda olan Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel okul yöneticileri ve öğretmenlerle buluştu.

Samimiyet ve Gayretle Gelen Başarı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA ORTAK FAALİYETLER

İlimizde çeşitli sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa olarak ilimiz ve ülkemizle ilgili ortak programlara imza atan Sendika, teröre lanet mitingleri ve “Elazığ Tek Yürek” düzenledi.

BAKAN ZİYA SELÇUK’A EĞİTİM RAPORU SUNULDU

Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, hazırladıkları  “Eğitim Raporu”nu dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sundu.

Raporda dile getirilen eğitim çalışanlarının 24 Ocak depremi sonrası yoğun bir çalışma sarf etmeleri ve başarılı çalışmalar gerçekleştirmeleri dolayısıyla personellere  “Başarı Belgesi” verilmesi talebi uygun görüldü ve bu belgeler depremde görev yapan eğitim çalışanlarına verildi.

DEPREM TAZMİNATI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sunulan bir raporla, depremde mağdur ilimiz genelinde bulunan memurlar için 6 ay boyunca deprem tazminatı talebi uygun görülerek 693 lira deprem tazminatı verilmesi sağlandı.

Samimiyet ve Gayretle Gelen Başarı

MİTİNGLER DÜZENLENDİ

Sendika, toplu sözleşmeler öncesinde işveren heyetinin sunduğu teklifleri yetersiz gördüğü için Elazığ’da eylem gerçekleştirdi ve talepler en yüksek sesle  dile getirildi.

MESLEK KANUNU VE PROMOSYON

Eğitim-Bir-Sen Sendikası, “Öğretmenlik meslek kanunu ile promosyon anlaşmasının güncellenmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Samimiyet ve Gayretle Gelen Başarı

SAMİMİ VE ÖZVERİLİ SENDİKACILIK

Eğitim-Bir- Sendikası genel kurulunda yeniden aday olan İbrahim Bahşi, samimi duruşu, mütevazı kişiliği, üyelerin her türlü problem ve yasal anlamda yaşadıkları sorunların çözümü noktasında irade ortaya koyarak yetkililer nezdinde çözümler ortaya koyan bir başkan olarak takdir gören tecrübeli bir sendikacı olarak öne çıkıyor.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile diyaloglar geliştirerek birlikte ortak projeler hayata geçiren Bahşi’nin Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sunduğu İl Millî Eğitim Müdürlü binası ile yeni öğretmenevi projesinde de aktif rol oynadığı, sürecin hızlandırılması ile ilgili olarak il protokolü ve yöneticileriyle sürekli görüştüğü biliyor.

HIRSI YOK, HİZMEK AŞKI ÇOK

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, mütevazi kişiliği, samimi duruşu ve üyeleri ile ilgili gayretli çalışması ile kamuoyun takdirini kazanırken, konumunu kullanarak belirli görevlere gelme konusunda hırsı ve özel çabası olmaması yanında,   üyelerine hizmet ve çözüm odaklı çalışmalarda ise samimi gayret ortaya koyması kendisinin daha çok kabul görmesi ve benimsenmesini getirdi.