Sakık mı Akşener mi?

Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini ilan eden HDP'nin bu destek karşılığında nasıl kazanımlar elde edeceği ortaya çıkıyor.

Sakık mı Akşener mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum'da düzenlenen mitingde konuşan HDP'li Sırrı Sakık, "Şimdi Selahattin’e özgürlük dediniz. Tabii ki biz özgürlük için alanlardayız. Valla gideceğiz, orada mücadele edeceğiz. Zindanların kapısını açacağız. İmralı’daki tecritin kapısını kıracağız. Özgürlükleri hayata geçireceğiz. Arkadaşlarımız özgür olacaklar. İnanıyorum önümüzdeki yerel seçimlerde burada, içeride bulunan Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat ve içerideki on binlerce arkadaşımız özgür olacak ve biz burada size hep beraber hitap edeceğiz buna inanıyorum." dedi.

Bir Sakık’ın açıklamalarına baktık bir de “mahkeme kararıyla suçu sabit bulunmuş, kendisi bizzat öldürmese de hendek olaylarıyla insanları öldürme emri veren Selahattin Demirtaş’ın hapisten çıkarılması mümkün mü?” diyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerine baktık.

Bugünkü beyanları böyle ama 15 Mayıs’tan sonra Sakık mı haklı çıkar yoksa Akşener mi bilemiyoruz.

Bildiğimiz tek şey 15 Mayıs’tan sonra millet ittifakında ciddi bir tartışma yaşanacak ve olan ülkeye olacak.