Şakalaşmışlar

Palu, Cimşidbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunun önünde lise son sınıf öğrencileri Ş.K. ile E. D arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıkmış, kavgaya dönüşen olayda Ş.K.,E.D'yi bıçaklamış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Şakalaşmışlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polis ekiplerince gözaltına alınan 17 yaşındaki zanlı, iddiaya göre  ifadesinde, "Şakalaşıyorduk, birden ciddiye döndü ve kavga başladı" demiş.

İfadede geçen “şakalaşıyorduk” cümlesi, aslında gençlerin günlük yaşantıları ve arkadaşları arasındaki, ilişkileri ve küçük bir sorunda gerçek kavgaya ve hatta cinayete dönüşme karakter ve istidadı gösterdiğini ortaya koydu.

Gençlerimizde,  tartışma ve herhangi bir konuda ortaya konan değişik fikir ve düşüncelere tahammül gösterilmemesi gibi bir eksiklik ve zafiyetleri var.

Okuyamayan, sorgulama ve tartışma kültüründen yoksun yetiştirilen gençlerimiz herhangi bir kelimeyle atarlanıyor, öfke ile hareket ediyor ve sonuçta istenmeyen olayların yaşanmasına sebep oluyor.

Bu sebeple Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün liselerde başlattığı münazara yarışmaları uygulamasının okul bazında hatta sınıf düzeyine indirerek ayda bir uygulanması gerekiyor. Farklı görüş, düşünce ve fikirleri bilme ve bunları anlayışla karşılama noktasındaki eksikliklerimizi gidermenin ve tahammül mülkümüzü genişletmemizin başka bir yolu ve yöntemi de yok.