SAHİPSİZ ''ELAZIĞ''

Harput, Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Palu ve Keban gibi tarihi ve turistik merkezlerimizin sunduğu imkânları yıllardır kullanamayan Elazığ, yaz aylarına girdiğimiz bu gü

SAHİPSİZ   ''ELAZIĞ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput, Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Palu ve Keban gibi tarihi ve turistik merkezlerimizin sunduğu imkânları yıllardır kullanamayan Elazığ, yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde yine yokları oynadı.

‘’ELAZIĞ SINIFTA KALDI’’

Elazığ’ın tarihi ve coğrafi açıdan bir çok şehire nasip olmayan zenginliklerine rağmen turizm konusunda hiçbir çalışmanın yapılmaması ve sadece toplantı yapılarak konuların geçiştirilmesi bu yılda Elazığ’ın turizmde sınıfta kalmasına neden oldu. Klasikleşmiş tanıtımların dışına çıkılmaması nedeni ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyen Elazığ, yetkililerin sadece laf üretmesi nedeni ile zor günler geçiriyor.

‘’HARPUT KÖFTESİ İÇİN ELAZIĞ’A KİMSE GELMEZ’’

 Şehirlerin turizmde gelişmesi için tarih,doğa ve sportif etkinliklerin ön plana çıkması gerekirken Elazığ’da sadece mutfak kültürünün ön plana çıkması yıllardır turizm konusunda yanlış yöntemin uygulandığını gösterdi.Harput,Hazar Gölü ve Hazarbaba Kayak Merkezi gibi önemli yerlere sahip olan bir şehrin sadece yemek ile turizmde ön plana çıkma gayreti Elazığ’ın turizm konusunda ne kadar geride kaldığını ispat etti.

‘’FESTİVAL İLE ELAZIĞ TANITILMAZ’’

Tarihi mekânları ve doğal güzellikleri ile turistlerin ilgisinin çekilmesi gerekirken Elazığ’da artık gelenekselleşmiş ve halkın ilgisini çekmeyen festivdigerer ile tanıtımın yapılmak istenmesi ‘’Varlık içinde Yokluk Çekiliyor’’ sözünü akıllara getiriyor. Yapılan rutin toplantıların yerine ciddi adımların atılması ve turizm konusunda uzman kişilerin Elazığ’a davet edilerek bilgi alınması gerekiyor.

‘’ TURİZMDEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Elazığ’ın belirlenen hedeflere ulaşabilmesi için Elazığ’da bulunan STK’larında ciddi anlamda proje üretmesi ve turizmin hareketlenmesi için büyük bir çaba göstermesi gerekiyor.2015 yılında Elazığ’a gelen turist sayısının 133 Bin 571 kişi olduğu belirtilirken bu yıl turist sayısında çok büyük bir artışın meydana gelmeyeceği tahmin ediliyor.

‘’ELAZIĞ TURİZMDEN NASİBİNİ ALAMIYOR’’

Hazar Gölü, İtalya’daki Pisa Kulesinden daha eğik olan Harput Ulu Cami’si, Türkiye’nin en büyük Barajı olan Keban Barajı, dünyada iki Türkiye’de tek olan ve bakıldığında iki gölün aynı anda görülebildiği Hazar Baba Dağı ile büyük turizm potansiyeline sahip Elazığ turist akınına uğraması gerekirken yapılan yanlış uygulamalar nedeni ile turizmden nasibini alamıyor.

‘’TURİZM ORGANİZASYONLARI YOK’’

Yaz aylarında Elazığ’a yerli ve yabancı turistlerin gelmesi için organizasyonların yapılmaması tanıtım noktasında en büyük eksiklik olarak görülüyor. Yemek kültürü ve şiir okumak ile turizmin kalkınmadığı kesinleşirken artık ilgili birimlerin halka kapalı değil halkın da içinde olduğu organizasyonları yaparak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek etkinlikleri yapması gerekiyor.

‘’HAKİMİYET GAZETESİ DEFALARCA DİLE GETİRDİ’’

Elazığ’ın turizmde hak ettiği yerde olmadığını defalarca manşetine taşıyan Hakimiyet Gazetesi, yapılan yanlış uygulamaları kaleme alarak yetkililerin artık ciddi adımlar atması gerektiğini ifade etmişti.Turizm konusunda uzman kişilerin Elazığ’a davet edilerek kurultayların yapılması ve bölgesinde önemli bir turizm şehri olması için  fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini kamuoyu ile paylaşmıştı.