Sahanın Ekonomi Tepkisi

31 Mart seçimleri, mahiyeti ve sahadaki yansımalarıyla yerel yöneticilerin seçilmesinin ötesine geçip hükümetin ekonomik politikalarına yönelik bir referanduma dönüşmüş gibi. İnsanlar sandığa giderken daha çok ekonomik politikalarını ve yaşadıkları geçim sıkıntılarına göre oy kullanma gibi bir eğilim gösteriyorlar.

Sahanın Ekonomi Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu seçimleri ülkenin beka meselesi olarak da görmeyen bir kesimin, sandığa 14 Mayıs seçimlerinin psikolojik ve vicdani yükünden arınmış bir şekilde gideceğini ifade eden siyasal gözlemciler, birçok kişinin bu vesile ile Ak Parti politikalarına bir sarı kart göstermek niyetinde olduğunu saha araştırmalarına dayalı olarak ifade ediyorlar.

Bu gerçeği bizler de zaman zaman görüyor ve kulak misafiri oluyoruz. Geçmişte Ak Parti’ye kesintisiz oy verenlerin bu kez farklı bir eğilim gösterdiği ve bunu sandığa yansıtacağını dile getiren bir emeklinin önce 10 bin liralık emekli aylığına sonrasında da 3 bin TL’lik bayram ikramiyesine yönelik ironik  değerlendirmesinden sonra “evdekine de dedim eğer yine  oy verirsen kimliğini al baban evine git” sözlerini gayri ihtiyari toplu ulaşım aracında bizzat duymamız ve çevredekilerin de onaylayan tavırlarını görmemiz,  bu konuyu özetleyen bir sahne oldu.

Durum böyle olmasına rağmen hükümetin temsilcisi bakanların ve Ak Parti üst yöneticilerinin seçim gezileri kapsamında illeri gezmeleri, yerel adaya destek mi yoksa köstek mi diye endişe duyduklarını ifade eden siyasi gözlemciler, Ak Parti Genel merkezinin bu uygulamalarını yeniden gözden geçirmesinde fayda olacağını dile getiriyorlar.