Sağlam 'Temel'

6'lı masanın 13. toplantısına ev sahipliği yapacak olan SP Lideri Temel Karamollaoğlu'nun toplantı öncesinde tüm liderlerle tek tek görüşerek aday isimlerini alacağı ve muhalefet adayının bu görüşmeler neticesinde hazırlanacak rapora göre belirleneceği öğrenildi.

Sağlam 'Temel'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylardan beri devam eden belirsizlik 13. Toplantıda son bulacak ve kararı en yaşlı üye sıfatıyla SP Lideri Karamollaoğlu  açıklayacak.
Millet ittifakının  adayının açıklanması gibi ülke siyasetinde önemli bir kararın açıklanmasının Temel Karamollaoğlu’na düşmesi, oluşacak olası bir hükümetin de temellerinin sağlam atılmasını getirebilir mi bilinmez ama Temel bey, 6’lı masa içerisinde en saygın isimlerden biri.
Her ne kadar Davutoğlu, ‘masada başbakanlık yapan tek kişi benim” kaprisleriyle bunu çok kabullenmese  de yapacak başka bir seçeceği yok. 
Adayın Temel Karamollaoğlu’nun ağzından açıklanması sağdan ve özellikle muhafazakar seçmenden bir desteği getirebilir mi bilemiyoruz. Ancak Kılıçdaroğlu’nun isminin Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olarak Temel Karamollaoğlu’nun ağzından açıklanması önümüzdeki yıllarda yapılacak haber programları ve belgesellerde sıklıkla yer alacak.
İyi bir dönemin başlangıcı  olursa Temel bey iyi anılacak, kötü sonuçları doğuracak bir dönem olursa da Temel bey çok iyi anılmayacak. Hayırlısı diyelim.