Sağda Neşe Ne Arar?

Partisinde kıyametler kopan ve istifası istenen Kılıçdaroğlu,  bu tartışmaları unutturmak ve kendisini gündemden düşürmek için sağa sola sataşmaya başladı.

Sağda Neşe Ne Arar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süre sessizliğini koruyan Kılıçdaroğlu son grup toplantısından önce asgari ücret üzerinden Türk-İş’i  ardından da Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı eleştirdi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında asgari ücretin net 11 bin 430 TL'ye yükseltilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk-İş’in  bu rakamı kabul etmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Beni şaşırtan Türk-İş başkanının buna hiç itiraz etmemesi. Bu doğru değil. İşçinin hakkını ve hukukunu korumak sendikanın görevidir" dedi.

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası başkanlığına atanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Koskoca Merkez Bankası'nda bu işleri bilen birisini bulamadınız mı? Bulurlar ama uluslararası tefeciler bunları istiyor. Yüzde 40 faiz almak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bu gündem değiştirmeye yönelik açıklamaları da gösteriyor ki parti içi muhalefetten oldukça ürkmüş ve korkmuş. Seçimleri kaybetmenin psikolojisi ile sağa sola sataşıp sözde ana muhalefet görevini yerine getirecek ve taban da buna kanarak genel başkanlığının devamını isteyecek.

Kılıçdaroğlu bugünden sonra nasıl bir atraksiyon yaparsa yapsın, nasıl bir uç muhalefet yaparsa yapsın liderliğini  geri alması mümkün değil. 

Kılıçdaroğlu; “Sollamayı zevk edindim, sağda neşe ne arar?” diyerek yüzde bir bile toplam oyları olmayan partilere 39 milletvekili vermişken, son seçimlerde kendisine oy bile vermeyen Abdüllatif Şener’i ısrarla partisine davet edip milletvekili yapmışken  CHP’de bileti kesilmiştir.

Kılıçdaroğlu direnir de yerel seçimlerden sonra da kalmayı arzu ederse solda yepyeni ve halka umut olabilecek bir siyasi parti daha doğar ve önemli bir başarı elde eder.