Saflar Netleşiyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı tarafından ortaya atılan 'TSK, kimyasal silah kullandı' yalanına bir kez daha cevap verdi.

Saflar Netleşiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PKK'nın yayın organında ortaya atılan kara propagandaya, CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim.” diyerek ortak olmuş, bu gafil açıklamaya ilk tepki ise ilimiz CHP Milletvekilli Gürsel Erol’dan gelmişti. Erol, Tanrıkulu’nu sert bir dille eleştirerek bu açıklamaların TSK’nın yaptığı terörle mücadelesine gölge düşürmeye yönelik ve PKK ağzıyla yapılan bir açıklama olduğunu ifade etmişti.

Konuya ilişkin son açıklama ise Milli Savunma Bakanı Akar’dan geldi.

Akar; “Aslında maksatları, niyetleri ortada; ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu, yöntemi olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar. Operasyonlarında Mehmetçik; sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

Ülke topraklarını ve insanlarını terör örgütünden korumak ve bununla mücadele etmek amacıyla zor şartlarda mücadele eden silahı kuvvetlerimizi ve onların yaptıkları başarılı operasyonlara gölge düşürmek amacıyla ve yine terör örgütünün yayın organlarında ortaya atılan iddiaları ciddiye alıp bunu mecliste gündeme getirtme gafleti,  ülkeye ihanettir  ve bu durum konuya duyarlı cevreler gibi CHP’li Erol’u da rahatsız etmiştir.

Sezgin Tanrıkulu ve bunun gibi düşünenler de gösteriyor ki bu seçim ekonomi, enflasyon, hayat pahalılığı merkezinde yapılacak sığ bir seçim değil, ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü derinliğinde yapılacak tarihi bir seçimdir.

Herkes görüyor ve ifade ediyor ki bu ülke Haziran 2023 seçimlerine patates-soğan fiyatlarının gölgesinde değil, Türk bayrağının gölgesinde, buna göre safını ve tavrını belirleyeceği sorumluluğu ve vebali büyük bir yol ayrımında girecek. Zira saflar artık daha da netleşiyor. Niyetler ifşa oluyor ve niyetler açık ediliyor.