Sadak: 'Şehre İhanet Ediliyor'

İlimiz maden ilçesi sınırları içinde MTA tarafından tespit edilen zengin maden yataklarının, ilimiz dışından bazı firmalara adrese teslim ihale ile verilmesinin şehre büyük bir ihanet olacağını dile getiren Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak, bu yanlışa dur demek için şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Sadak: 'Şehre İhanet Ediliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin 24 Ocak 2020 depremi ile büyük bir yıkım yaşadığını, ardından gelen pandemi ve şimdilerde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle hemşerilerimizin mağdur ve çaresiz olduğuna dikkat çeken Sadak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İlimiz, her dönemde devletinin yanında yet almış, milli ve manevi değerlere sahip çıkarak zararlı ve bölücü zihniyetlere asla prim ve geçit vermemiş bir il olmakla birlikte, kuruluşundan bugüne Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en üst düzeyde desteğini esirgememiş  bir şehirdir. Elazığ, bu özelliği rağmen ne yazık ki bugüne kadar yeterli kamu desteğini ve yatırımını almaktan uzak bir şehir konumundadır. 2022 yılı yatırım programında da görüleceği gibi başta ovalarımızın sulanması olmak üzere üretim, istihdam ve ekonomiye katkı sunacak hiçbir yatırım ne yazık ki öngörülmemiş, kamu binası ve lojmanlar için bütçe ayrılmıştır. Bu gerçeğe rağmen ilimiz sınırları içerisinde bulunan zengin maden yataklarının, ilimizde bu sektörde yatırım yapmaya muktedir bir ticari oluşum ve şehrin tüm ekonomik kurumlarının ittifakına rağmen, şahsa özel hazırlanan ihale sözleşmesi ile yabancı bir firmaya verilme teşebbüsünü hayret ve ibretle izlemekteyiz. Böylesi bir yanlışa, yüreğinde Elazığ sevdası olan hiçbir kişi ve kuruluşun rıza göstermesi ve göz yumması mümkün değildir. Elazığ Akıncılar Derneği olarak, bu ihalenin tamamen yerli ve Elazığ yatırımcılarından müteşekkil oluşumun işletmesinin şehrin kaderini değiştirecek ve binlerce işsiz gencimize istihdam oluşturacak bir fırsat olarak görüyor ve başta siyasilerimiz olmak üzere bu konu üzerinde hassasiyetle durulmasını talep ediyoruz.