Saadet'in Delikanlıları

Türkiye, 2023 yılında yapılacak seçimlere adım adım ilerliyor. 

Saadet'in Delikanlıları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı Erdoğan'ı, Millet İttifakı Kılıçdaroğlu'nu, Ata İttifakı Sinan Oğan'ı aday gösterirken, Muharrem İnce'nin ise Memleket Partisi'nin adayı olarak seçime girmesi beklenirken Saadet Partisinin tabanındaki huzursuzluk büyüyor. Bazı il başkanlarının istifaya hazırlandığı dile getirilirken Saadet’teki kırılmayı gözler önüne seren Haymana protokolünün açıklamalarından hareketle Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan da Millet İttifakı'nı eleştiren paylaşımlar gelmeye devam ediyor.

 Baykal sosyal medyadan yaptığı son paylaşımında, "En delikanlı Saadet Partisinin tabanı, gövdesi çıktı. Başka herkes sus pus. Gene de bu anlamsız ittifakın yalnızca tepede ve göz boyamaya yönelik olduğu, 2 parti arasındaki gerçek ittifakı maskelediği yavaş yavaş ortaya çıkıyor, makyajlar dökülüyor" ifadelerine yer verdi.

Baykal, paylaşımında Haymana Mutabakatı'nın yaptığı açıklamayı ima ederek şunları dedi:

"Saadet partisinin tabanını, gövdesini oluşturanlar; 'Davamız kazanacağız avuntusuyla 3-5 vekilliğe peşkeş çekilmiştir' dedi ve Saadet Partisi yönetiminin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermesi ile ilgili kararını tanımadığını kamuoyuna duyurdu."

Aslı Baykal’ın tespitlerinde de görüleceği gibi millet ittifakını oluşturan partilerden ittifaka ve yapılan pazarlıklara tek tepki Saadet Partisi tabanından geldi. Haksızlıklara ve yanlışlara karşı susmayan ve bunu dilsiz şeytanlık gören  bir misyondan böylesi tepkilerin gelmesi, parti üst kademelerinde ve  Erdoğan kini tüm bedenlerini kaplamış kesimlerde çok etkili olmasa da her oluşumda “durun kalabalıklar” diyen bir vicdanın olması önemli.