Saadet'in 20 Vekili

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi grup kuracak kadar milletvekili çıkarmak istiyor. Saadet'in hedefi bu 20 milletvekilini 2018 seçimlerindeki gibi CHP listesinden girerek elde etmek.

Saadet'in 20 Vekili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İktidara gelmeleri halinde bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı isteyen genel başkanların, milletvekili adayı olmayacağı belirtiliyor. Liderler milletvekili kontenjanlarını başka isimler üzerinden değerlendirerek temsil gücünü daha da arttırmayı hedefliyor. 

2018'deki seçime CHP listesinden giren Saadet Partisi'nin TBMM'de grup kurmak için 20 milletvekilini yine CHP listesinden göstermek istediği, CHP’nin de buna sıcak baktığı öne sürüldü. 2023'te ilk kez seçime girecek DEVA ve Gelecek Partisi'nin TBMM'de grup kurmak istedikleri, ancak seçime kendi listelerinden girecekleri belirtiliyor. 

Masanın ortaklarından DP de bir önceki seçime İYİ Parti listesinden girmişti. İYİ Parti'nin bu dönem listesinde başka partilere yer vermek istemediği öğrenildi. DP ise 6'lı masadaki diğer partilerin listesinde yer almayı planlıyor.

Yapılan bu hesaplamalara göre Millet İttifakında ilerleyen günlerde liste ve milletvekili tartışmaları başlayacak gibi görünüyor. Henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamayan Millet İttifakının, bu tür konular nedeniyle fikir ayrılığına düşer mi bilinmez ama masa da tartışmaların ve ayrılıkların olabileceği sinyali veriliyor. 

Cumhurbaşkanı adayı belirleme de fikir ayrılığı yaşadıkları bilinen 6’lı masanın, şimdiler de milletvekili sayısı nedeniyle de zor durumda kaldığı siyasi kulisler de ifade ediliyor.  

Bu köşeyi takip eden okurlarımız da bilir ki Saadet Partisinin bazı yanlışlıklarına rağmen 6’lı masanın bir üyesi olmasını anlamlı ve gerekli görüyoruz. Ve bu masada hayra motor şerre fren olmak gibi bir misyonu üstlendiğini biliyoruz. 6’lı masanın diğer üyeleri, Saadet’i oy oranı ile değil müktesebatından getirdiği özgül ağırlıkla değerlendirdiğini de biliyoruz.

Bu sebeple Saadet’in millet ittifakından 20 milletvekili kontenjanı alarak mecliste grup kurması, ülkemiz adına güzel neticeler doğuracağı gibi yanlışlarında ortadan kalkmasına neden olur.  

HDP ve CHP’nin özellikle milli ve manevi değerleri refüze edici adımlarına engel  olmak gibi bir görevi üstlenmiş bir Saadet Partisi’nin mecliste gurubu olması belki ilerde Ak Parti’ye de yarayacak tablo ortaya koyabilir.

Bekleyip görelim…