Saadet Bölünüyor Mu?

6'lı masada bulunmasına ve CHP'nin ilkelerini savunma konumuna düşmesi sebebiyle tabandan oldukça eleştiri alan ve oyu 0.5 seviyesine düşen Saadet Partisinin 30 Ekim 2022 tarihinde yapacağı kongrede Karamollaoğlu'na rakip aday çıktı.

Saadet Bölünüyor Mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten bugüne milli görüş partilerde önemli görevler üstlenen 1963 doğumlu Prof. Dr. Mete Gündoğan, Saadet Partisi  8. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Gündoğan, "Saadet Partimizin 30 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştireceği 8. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkan adayıyım" dedi ve şunları paylaştı:

 “Milli Görüş'ün en büyük partisi olan Refah Partisi'nin, dış baskılarla ve anti demokratik bir şekilde kapattırılmasından bu yana yaklaşık 25 yıl geçti. Yaşananları göz önüne aldığımızda, teşkilatın her şeye rağmen dimdik ayakta durması ve iddiasını sürdürebilmesi büyük bir başarıdır. Bütün olumsuzluk ve sıkıntılara rağmen haklı olduğu çizgide çalışmalarına ısrarla devam eden kadrolar en başarılı kadrolardır.

Bu bağlamda, herhangi bir sıkıntıya veya yanlış anlamaya mahal vermemek için tabanda veya teşkilatlarda taraflı bir çalışma yapılmayacaktır. Hiç kimseyi dışlamadan, kınamadan, ötekileştirmeden sevgi ve saygı, birlik ve beraberlik içerisinde kongreye gideceğiz. Mevcut kadro ve teşkilatlarla çalışacağız. Bir kardeşler topluluğu olarak, ilke ve prensiplerimiz ile sorunu olmayan herkesle kucaklaşacağız. Hep beraber Yeni Bir Dünya kuracağız inşallah. Hiç kimseyi kınamak yok. Hiç kimseyi dışlamak yok. Hiç kimsede kusur aramak yok. Hiç kimseye karşı sert ve kaba olmak yok. Geçmişte yaşananlardan dolayı hiç kimsenin yaptıklarını yüzüne vurmak yok. Allah bütün inananları affetsin. O, merhametlilerin en merhametlisidir. Bize düşen vazife, kardeşlerimizle kucaklaşıp aramızdaki sevgi ve saygıyı yeniden tesis etmektir. Ülkemiz içinde ve dışında yaşanan gelişmeler ortada. Her şey herkesin gözü önünde oluyor. Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Eğer bizler, mevcut kadrolar ve yapı ile bu birlik ve beraberliği tesis edebilirsek bugün partimizi yarın Türkiye'mizi derler toplar ayağa kaldırırız. Güçlü bir devlet olarak içeride ve dışarıda sevgi ve kardeşliğin yani barışın teminatı oluruz. Bunu başarabileceğimize yürekten inanıyorum. Teşkilatlarımızın ferasetine güveniyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum.”

Mete Gündoğan’ın Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu karşısında aday olması demek, mevcut parti yönetiminden memnuniyetsiz demek. Duruş ve söylemden rahatsız olmak demek. Bunlarla birlikte Temel Karamollaoğlu’nun toplumda yeni bir rüzgâr estiremeyip torun sevme safhasının çoktan geldiğini, Saadetin başına, tabanı yeniden toparlayacak ve siyasetten soğuyan geniş kitlelerde bir heyecan oluşmasını bekleyen yeni bir ses ve ismin çıkmasını arzulamak demek.

Mevcut delege yapısı ve “ihanet” yaftasıyla Mete Gündoğan büyük bir ihtimalle kongrede seçimi kaybedecek ancak bugünden sonra Saadet’te sular durulmayacak. Ya bu partiden yeni bir parti doğacak ya da yeni bir lider…

Bakalım Saadet bu sorunu nasıl aşacak? Temel Beyin yerinde olsam, yeniden aday olmak yerine bizzat kendim genç ve samimi bir isme görevi huzuru  kalp ile bırakır ve torun sevmelere giderdim.