Rüstempaşa'yı yenen Karakoçlar zirveye ortak oldu

Elazığ 1. Amatör küme futbol liginde 12. hafta karşılaşmaları oynandı. Haftanın önemli maçında A Grubunda Lider Rüstempaşaspor ile takipçisi Karakoçan 1985 Spor karşı karşıya geldi.

Rüstempaşa'yı yenen Karakoçlar zirveye ortak oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakoçan’da oynanan karşılaşmayı 3-1 ev sahibi takım kazanırken Rüstempaşaspor yaklaşık 120 haftadır devam ettirdiği namağlup unvanını kaybetti. Grupta her iki takım 33 puanla birinci ve ikinci sıraları paylaştı.
B grubunda Abdullahpaşaspor engelini 2-1 ile aşan Yolspor liderliğe yükseldi. 29 golün atıldığı 12. hafta karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle;
Şekerspor 3-2 Doğukent Gençlik
Karakoçan 1985 Spor 3-1 Rüstempaşaspor
Sivricespor 0-1 Tayfunspor
Balakgazispor 0-0 Üsküdarspor
Yolspor 2-1 Abdullahpaşaspor
Paluspor 0-2 Sanayi Sitespor
Kovancılarspor 5-3 İl Özel İdarespor
Harputspor 1-5 Yeni Mahallespor 

Rüstempaşaspor’dan “Çifte Standart” vurgusu
Bu sezon oynadığı hemen hemen tüm karşılaşmalarında emniyet tarafından 5 toma yaklaşık 100 çevik kuvvet eşliğinde maçlarına çıktıklarını ifade eden kulüp yöneticileri hem futbolcuların hem de taraftarların her maça farklı bir bakış açısı ile çıktıklarını ve de ister istemez kulüplerine karşı yönelik tepkileri beraberinde getirdiğini dile getirdiler.
Hafta sonu deplasmanda karşılaştıkları ÇM Karakoçan 1985 Spor karşılaşmasında yine emniyet güçleri tarafından güvenlik duvarı örülü vaziyette maça çıktıklarını ve birkaç polis memurunun futbolcularına bazı kelimeler kullandıklarını vurguladılar.
Ev sahibi takımın başkan, yönetici, teknik heyet ve futbolcuları tarafından gayet iyi bir şekilde karşılandıklarını fakat takımlarına karşı yaşanan psikolojik baskı sonucu emniyet güçlerinin bu tavır ve davranışlarına akıl sır erdiremedikleri dile getirdiler. 
Ayrıca kulüp sosyal paylaşım sitelerinde de bu maç ile ilgili gerekli paylaşımları yaptıklarını dile getiren kulüp yöneticileri emniyetin bu tutumundan bir an evvel sıyrılması gerektiğini ifade ettiler.
Rüstempaşaspor kulübünün sosyal medyada paylaştığı yazı şu şekilde; ‘’Bugün oynadığımız müsabakada, ÇM Karakoçan 1985 Spor Kulübü’nü galibiyetinden dolayı kutlarız. Ayrıca başkan İsmail Çam ve yönetimine ve Karakoçan Belediye başkanı Sn. Ayhan Akbaba’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederiz. Daha önce oynadığımız müsabakalarda Emniyet mensuplarının kulübümüze ve taraftarlarımıza karşı sergilediği, olayları önleme politikasını bu maç görememek bizi oldukça şaşırtan bir durum olmuştur. Karakoçan taraftarlarının maç boyunca kartopuna taş koyarak sahaya atması, pillerle ve buzlarla, oyuncularımıza hayati tehlike geçirtecek şekilde yabancı madde atılması ve sahada görevli emniyet güçlerinin o kadar ikaza ve uyarılara rağmen yaşanılanlara sessiz kalmaları, tribüne müdahale bile etmemeleri Rüstempaşa Spor Kulübü olarak kabulleneceğimiz bir durum değildir. Yine aynı şekilde maç sonu tansiyonun yükseldiği bir esnada görevli polis memurlarından birinin, oyuncumuza sinkafli küfrü ve aynı polislerin maç boyunca rakip taraftarmış gibi rakip takımın pozisyonlarına sevinip üzülmeleri de kamuoyunun vicdanına bırakılması gereken olaylardır. Biz, Rüstempaşa Spor Kulübü olarak binlerce taraftara sahip büyük bir aileyiz. Her daim de devletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Yaklaşan seçimler öncesi de Emniyet tarafından maruz kaldığımız bu katı muamele, artık tercihlerimizi sorgulama noktasına getirmiştir. Ayrıca İl Hakem Kurulunu da bu çapsız hakem atamaları dolayısıyla istifaya davet ediyoruz. Her hafta “Elimizde hakem yok” bahanesi ile birkaç hakemin tekelinde bulunan ve şahsiyet gerektiren bu sorumluluk, hak etmeyen insanların elinde kalmıştır. Bu durum sadece bizim değil, tüm takımların emeklerinin hiçe sayıldığı bir duruma dönmüştür. Bu düzen Elazığ’da futbolun gelişimine en büyük engeldir. Rüstempaşa Spor Kulübü olarak rakip takımı tekrardan tebrik ederiz. Oynayacağımız Final maçı için ise dört gözle kendilerini beklediğimizi belirtmek isteriz.”