Rektör Prof. Dr. Göktaş'tan Prof. Dr. Özdarendeli'ye Tebrik Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Turkovac aşısını geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli için tebrik mesajı yayımlayarak, Türkiye'nin gururu olan Prof. Dr. Özdarendili'nin Elazığ ve Fırat Üniversitesi için de gurur kaynağı olduğunu söyledi. 

Rektör Prof. Dr. Göktaş'tan Prof. Dr. Özdarendeli'ye Tebrik Mesajı

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadeleri kullandı;

Dünyanın mücadele ettiği koronavirüse karşı ülkemizde önemli bir adım atılarak Turkovac aşısı geliştirilmiş seri üretime geçilerek uygulanmaya başlanmıştır.

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin geliştirdiği Turkovac aşısı Türk hekimlerinin bilime ışık olduklarının en önemli göstergelerinden biri olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. 

Turkovac aşısını geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamız 1986 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamış 1991 yılında Fırat Üniversitesi’nden mezun olmuştur. 1997 yılında Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Viroloji programında doktorasını tamamlamış, 2005 yılında da Fırat Üniversitesi Viroloji Anabilim Dalı’nda doçent unvanını almıştır. Kıymetli hocamız akademik hayatı içerisinde Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yaptığı çalışmalarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi aşısının ilk patentini alan isim de olmuştu.

Yerli ve milli imkanlarla Turkovac aşısını geliştiren kıymetli hocamız uzun bir süre Aziz şehrimizde görev yaparak, akademik çalışmalarının önemli bir bölümünü Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirmiştir. Bu vesile ile Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamız şehrimiz ve üniversitemiz adına da önemli bir gurur kaynağı olmuştur.

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamızı ve ekibini yürekten tebrik ederek ülkemize, şehrimize ve üniversitemize bu gururu yaşattığı için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
 

Rektör Prof. Dr. Göktaş'tan Prof. Dr. Özdarendeli'ye Tebrik Mesajı
Rektör Prof. Dr. Göktaş'tan Prof. Dr. Özdarendeli'ye Tebrik Mesajı