Rabbim Sen Esirge 

Pazartesi sabah saatlerinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından kuvvetli bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı, başta Elazığ olmak üzere Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ankara'da da hissedilirken AFAD, son depremin şiddetini 7.6 olarak açıkladı.  İkinci depremden sonra Elazığ trafiği tıkandı ve hemşerilerimiz araçlarıyla güvenli alanlara yöneldiler.

Rabbim Sen Esirge 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Pazartesi sabaha karşı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 10 ilde büyük yıkım yaşanırken ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

ŞİDDETLİ BİR DEPREM DAHA

Bölgede artçılar yaşanırken saat 13.24'te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Şiddetli sarsıntı Elazığ, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya ve Ankara'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 7.5 olarak duyurdu.

Rabbim Sen Esirge 

ELAZIĞ, İKİNCİ BÜYÜK SARSINTI İLE SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Sabah saatlerinden yaşanan 7.7 şiddetindeki depremin ardından Elazığ’da saat 13.25 sıralarında ikinci bir büyük deprem meydana geldi. 

AFAD ikinci depremin büyüklüğüyle ilgili açıklamada depremin Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi depremin 7.5 büyüklüğünde Kahramanmaraş'ta olduğunu açıkladı. Meydana gelen depremde Elazığ'da can veya mal kaybı bulunmazken halkın panik halinde sokağa çıktığı ve araçlarına binerek güvenli alanlara gittikleri gözlendi.

Rabbim Sen Esirge 

 AKPINAR MAHALLESİNDE BİNA ÇÖKTÜ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki son depremin ardından Elazığ’da bir bina çöktü Binada iki polisin olduğu iddia edildi. Başka göçüklere karşı ilde tarama faaliyetleri sürüyor.

Çöken bina ile ilgili açıklama yapan Akpınar Mahalle Muhtarı Raif Acar, "Olay anında merkez karakol komiseri ve polis arkadaş ile eşya tespiti yapmaya geldik. Çilingir ile kapıları açacaktık. Polis arkadaşlar çabuk kaçın dedim ve ben kaçtım. Enkaz altında kaldılar. 2 polis memuru kaldı” dedi.

Rabbim Sen Esirge 

VALİ TORAMAN’DAN UYARI

Elazığ Valisi Ömer Toraman ikinci kez Karamanmaraş’ta meydana gelen ve Elazığ’da da şiddetli bir şekilde hissedilen 7.5 şiddetindeki depremin ardından Elazığlı vatandaşları uyardı. 

Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Elbistan’da meydana gelen 7.5 şiddetindeki ikinci deprem ilimizde de hissedildi ihbarlara müdahale edilip, Tarama faaliyetlerini sürdürüyoruz. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın. Telefon hatlarını meşgul etmeyin. Riskli yapılardan uzak durun" dedi.

Rabbim Sen Esirge 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “EKİPLERİN MÜDAHALESİ İÇİN YOLARI AÇIK TUTALIM”

Sabah saatinde gerçekleşen depremin ardından tüm ekipleriyle sahada olan ve Malatya’ya arama kurtarma ekiplerini sevk eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fuar ve Kongre Merkezi ile Kültürpark tesislerini halka açarak sıcak çorba ve çay ikramında bulundu.

Başkan Şerifoğulları, öğlen saatlerinden yaşanan ikinci depremin ardından halkı uyararak yolların açık tutulması çağrısında bulundu.

 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı paylaşımda; “Lütfen!! Ekiplerimizin olaylara müdahale edebilmesi için; Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Sakince bekleyip, telefonları hatlarını meşgul etmeyelim.” dedi.

Rabbim Sen Esirge 

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDECEK 

Afad Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, son duruma ilişkin bilgileri aktardı. Tatar, "Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Kahramanmaraş'ta bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5 - 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz." dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Afad Koordinasyon Merkezi'nde depremle ilgili son bilgileri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "912 vatandaşımız hayatını kaybetti. Can kaybının nereye yükseleceğini bilmiyoruz. 5 bin 385 yaralı var, 2 bin 818 bina yıkıldı. 2 bin 470 kişi enkaz altından kurtarılmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Rabbim Sen Esirge 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, " Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz." dedi.

BAKAN AKAR: “3 ŞEHİDİMİZ VAR”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise deprem nedeniyle 3 şehidimizin olduğunu duyurdu. Akar, "Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz. Sağlık ve arama kurtarma ekiplerini, araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. Uçaklarımızın hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardık." dedi.

4. SEVİYE ALARM VERİLDİ

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4. seviye alarm verildiğini belirterek "Saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta bir fay üzerinde deprem meydana geldi. Arama kurtarma ekiplerimizi seferber ettik. Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. TSK, Jandarma, Emniyet, AFAD alarm durumunda. Farklı şehirlerden bölgelere ekipler gönderiyoruz." dedi.

TSK DA DEVREYE GİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." denildi.

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, deprem sonrası bölgeye ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için, vatandaşları tüm Türkiye'de kan bağışına davet etti.

EMNİYET'TEN SOSYAL MEDYADAKİ YARDIM ÇAĞRILARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyadan yardım çağrısında bulunanlara ilişkin şu paylaşımı yaptı: "Deprem sonrasında, sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruluyor. Ayrıca provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisi tespit edildi."