Pütürge'de yaşanan sarsıntı büyük bir depremin habercisi mi? Deprem Elazığ'ı etkiler mi?

Geçtiğimiz günlerde Malatya'nın Pütürge ilçesinde Mayısta meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Deprem Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, yaşanan depremin artçı olmadığını, tetiklenmiş bağımsız bir deprem olduğunu söyledi.

Pütürge'de yaşanan sarsıntı büyük bir depremin habercisi mi? Deprem Elazığ'ı etkiler mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2 Mayıs saat  00:35'de Malatya’nın Pütürge ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Deprem Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, “Dünkü Pütürge'de olan 4.4’lük deprem için sıfırıncı dakikada artçı deprem denilemez diyorum ve nedenlerini açıklıyorum. Tetiklenmiş bağımsız deprem diyorum” demişti.

Demirtaş'ın bu açıklaması Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün üstüne basa basa dikkatini çektiği ve beklenen Pütürge depremiyle alakalı olur mu şeklinde birçok sorunun sorulmasına neden oldu.

ELAZIĞ'I ETKİLER Mİ?

Deprem uzmanlarının özellikle Kahramanmaraş depremleri sonrasında dikkat çektiği noktalardan biri olan Pütürge için Elazığlı vatandaşlar da tedirginlik içinde. Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür'ün ifadelerine göre bu depremler Elazığ'ı doğrudan olmasa da şehrimizi etkileyebilecek noktalar olarak dikkat çekiyor.