PTT'den 1 Yıl Sürecek 11 Bin TL Destek!

Çalışan annelerin iş hayatındaki varlığını güçlendirmek ve kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla, çocuklarının bakımını evde sağlayacak ve profesyonel bakıcı ile bunu yapacak kadınlara maddi destek sağlanıyor.

PTT'den 1 Yıl Sürecek 11 Bin TL Destek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa başlatılan yeni program, doğum yapan annelere yönelik birçok ödeme sağlarken, yeni başlatılan proje kapsamında ödemeler Euro üzerinden yapılıyor. Proje, çalışan annelerin iş hayatındaki varlığını artırmayı ve kadın istihdamını teşvik etmeyi hedefliyor. Şimdilik sadece pilot illerde başlayan proje için belli başlı şartlar bulunuyor.

Destek Miktarı ve Süresi

Doğum yapan ve izin süresi biten annelere, iş başlama süresince çocuklarının bakımı için aylık 325 Euro (yaklaşık 11 bin 378 TL) tutarında bir destek sağlanacak. Bu destek, projenin uygulama süresi boyunca 12 ay devam edecek ve başvurular Haziran ayında başlayacak.

Anneler İçin Başvuru Şartları

Başlatılan iş birliği kapsamında, başvuru yapacak annelerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

Ankara, İstanbul ve İzmir'de ikamet etmek.

Çocuğuyla aynı ikamette yaşamak.

SSK kapsamında sigortalı olmak.

Esnek çalışma saatlerine uygun olmamak, tam gün çalışmak.

Çocuğun 0-24 ay aralığında olması.

Bakıcılara Yönelik Başvuru Şartları

Bu destek için başvuruda bulunacak bakıcılar için de bazı koşullar mevcut:

En az 18 yaşında olmak.

Bakacağı çocuk ile kan bağı bulunmamak.

0-36 ay arası çocuk bakımı ile ilgili tüm sertifikalara sahip olmak.

İlgili bölümlerin okullarından mezun olmak.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı

Annelerin iş ve aile hayatı arasında denge kurmalarına yardımcı olacak bu destek, kadınların istihdamını artırırken toplumsal cinsiyet eşitliğine de katkı sağlayacak.

Bu program, annelerin iş gücünde daha fazla yer almasını teşvik ederken, çocukların kaliteli bakım almasını da sağlamayı amaçlıyor.

Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru koşulları için SGK ve ilgili AB projelerinin resmi internet sitelerinden bilgi alınabilir.