Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli

Şehri, yeni terminal binası, havaalanı ve güney çevre yoluna bağlayan protokol yolu, TCDD'nin köprülü üst geçit yapmaması sebebiyle hizmet veremiyor. Bürokratik engeller nedeni ile yapılamayan geçit yüzünden şehrin ana ulaşımında sıkıntılar yaşanıyor.

Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz son yıllarda hizmete sunulan ve birçoğu 4+4 olmak üzere 8 şeritten oluşan bulvarlar, şehrin ulaşımına büyük bir rahatlık sağlarken, halkımıza da hem zaman kazanımı hem de sürüş keyfi olarak yansıyor.

Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli

HALKIMIZDAN TAM NOT ALDI

Şehrin kuzey mahallelerini güney çevre yoluna bağlayan ve aynı zamanda Hicret, Ataşehir ve Sürsürü Mahallelerinden geçen protokol yolu, hem şerit sayısı hem de alternatif yol ağıyla hemşerilerimizin takdirini kazandı.

Elazığ’ın ilk kez 8 şeritli yolla tanışmasını sağlayan ve bağlantılı yollarla bir bölümü oldukça yoğun kullanılan bulvar, Sürsürü Mahallesi geçişinde bulunan ve TCDD görev ve sorumluluk alanında bulunan hemzemin geçidinin yapılmaması sebebiyle 2021 yılında Elazığ Belediyesi tarafından hizmete açılan 2,5 kilometrelik 8 şeritli yol, tamamlanmasına rağmen tam anlamıyla vatandaşlara hizmet veremiyor.

Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli

 TCDD’NİN İLGİSİZLİĞİNE  KURBAN EDİLMESİN

Şehrin en büyük bulvarlarından biri olan ve şehri hem yeni terminal binasına hem havaalanına hem de doğu ve güney il ve ilçelere bağlayan protokol yolunun özellikle Sürsürü Mahallesi’yle bağlantısını oluşturan kısmında, yol ve ulaşım güvenliği açısından TCDD’nin kendi sorumluluğu gereği hemzemin geçidi yapma konusundaki bürokratik engel ve gecikmeler halkın tepkisine sebep oluyor.

Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli

TCDD NEDEN DUYARSIZ?

Devlet Demiryolları’nın, Şehrin kuzey-güney aksını rahatlatan ve aynı zamanda havalimanı ile Güney Çevre Yolu bağlantısını kolaylaştıran böyle  önemli bir güzergâhta TCDD yetkililerinin henüz bir çalışma yapmamış olmasından dolayı bulvarın bir bütün olarak kullanılamaması, ulaşım kalitesi açısından vatandaşlara da mağduriyet yaratıyor. 

Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli

BÜROKRATİK SORUNLAR AŞILMALI

Şehrin en yoğun mahallelerini birbirine bağlayan ve geçiş kolaylığı sağlayan 8 şeritli yolun tamamlanmasına rağmen tüm güzergâhıyla kullanılamıyor oluşuna bir anlam veremeyen vatandaşlar, konunun ilimiz hem siyasilerinin  hem de bürokratlarının  gayret ve çabasıyla çözülebileceğine inanıyor.

Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli

SORUNUN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEĞİNE İNANILIYOR

Bulvarın tümüyle hizmete girmesi amacıyla TCDD görev ve sorumluluk alanına giren Sürsürü Mahallesi geçişinin güvenli hale getirilmesi amacıyla köprülü geçişin yapılması amacıyla ilgili kurumların resmi yazışmaları devam ederken, TCDD Genel Müdür Yardımcısı olan hemşerimiz Turgay Gökdemir’in de konuyla yakından ilgilenmesi sonucu sorunun kısa süre içerisinde çözülebileceğini ifade eden vatandaşlar, problemin çözülmesine yönelik adımların atılmasını bekliyorlar.

Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli