Proje Neden Bekliyor?

Pandemi Sonrası Doğu ve Güneydoğu turlarında patlama yaşanırken, geçtiğimiz yıl MÜSİAD ve Turizm Bakanlığı TARAFINDAN HAZIRLANAN 'Karavan Park Projesi' ile ilgili herhangi bir çalışma olmaması, Elazığ'ın turizmi açısından şanssızlık olarak değerlendiriliyor.

Proje Neden Bekliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda özellikle pandemi döneminin yasakları sebebiyle evlere mahkum olan vatandaşlar, yasakların kalkmasıyla birlikte özellikle doğa ve tarihi mekanlara yönelik turlara akın etmeye başladılar.

Bahar mevsiminin  başlaması ve yaklaşan yaz sezonu ile birlikte patlama yaşanması beklenen turizm sektöründe Elazığ’ın da varlığını ispat çalışmaları olmakla birlikte hayata geçen herhangi bir projenin olmaması da üzüntü ile karşılanıyor.

Proje Neden Bekliyor?

MÜSİAD’IN TURİZM ATAĞI
İlimizde ekonomik gelişme yanında sosyo-kültürel çalışmalarla birlikte turizm konusunda da projeler ortaya koyan MÜSİAD Elazığ Şubesi, şehrimiz turizmine katkı amacıyla bir proje hazırlamıştı. 

MÜSİAD ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı karavan park projesinde sona gelinmişti.  Elazığ ile birlikte 38 ilde kurulacak olan karavan park için en uygun yerin gezin de bulunan İLBANK tesisleri olduğu belirlenmiş ve proje tamamlanarak Elazığ Valiliğine gönderilmişti. Projenin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen henüz bir çalışma başlatılmadı. 

Proje Neden Bekliyor?

PROJE TAMAMLANMIŞTI
Türkiye'nin turizm gelirini artırmaya yönelik projeler geliştiren ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), daha önce Türkiye'yi keşfetmemiş olan yabancı turistin ilgisini çekebilmek ve yeni bir turizm kaynağı oluşturmak için Karavan Park Projesini hayata geçirmişti. 

MÜSİAD VE TURİZM BAKANLIĞI 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı proje kapsamın da Karavan Park Projesinde sona gelinmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın destekleriyle hayata geçirilen projeyi, MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Karavan Turizmi Çalışma Grubu Başkanı Ümit Hotaman koordine ediyordu. 

Proje Neden Bekliyor?

ELAZIĞ AYRINTISI DİKKAT ÇEKMİŞTİ 
Karavan Park alanının yapılacağı ilk nokta olarak Trabzon’un Akçaabat ilçesinde sahil şeridinde bir bölge ile Hıdırnebi Yaylası seçilmişti. Karavan Park Projesi ile Türkiye genelinde belirlenecek 90 noktaya karavancılar için park alanları kurularak rotalar oluşturulacaktı. Proje kapsamında; Karavan Park alanlarında, her karavan için 80 ile 100 metrekare park alanı, temiz su, atık su boşaltım yerleri, elektrik, çeşitli sosyal donatılar ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağı alanlar yer alacaktı. 

ELAZIĞ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT 
Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon şehirleri, ilk etapta Karavan Park rotasına eklenecek şehirler olacaktı. Karavan Park rotasında yer alma noktasında yoğun ilginin olduğu diğer illerin projeye ilişkin çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve MÜSİAD tarafından değerlendirilecek ve uygun görülen iller, proje kapsamında Karavan Park rotasına eklenebilecekti. 

Proje Neden Bekliyor?

20 NOKTA BELİRLENMİŞTİ 
MÜSİAD öncülüğünde  konaklama merkezlerinden birinin Elazığ’da olması için çalışmalara  başlanılmıştı.  Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 38 şehir ilk etapta Karavan Park rotasına eklenecek şehirler olacaktı. Bu proje kapsamında öncelikli olarak Sivrice, Maden ve Merkezde 20 nokta belirlenmişti.  Sivrice’de Sürek, Güney ve Karaçalı bölgelerinde 8 lokasyon; Maden’de Gezin ve Plajköy’de  10 lokasyon, Merkez ve  Şebgen köyünde ise  2 lokasyon tespit edilmişti. 

Proje Neden Bekliyor?

GÜRKAN:“VALİ BEY’DEN HABER BEKLİYORUZ” 
MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan,yaptığı açıklamada,“Vali beyi ziyaret ettiğimizde,vali bey karavan park ile ilgili daha önce bilgisi olduğunu söyledi. Bu konuda tekrar bir araya gelelim dedi. Daha sonra tekrar bir araya gelemedik. Vali beyden haber bekliyoruz. Vekillerimize de söylemişiz.Projemizi valiliğimize sunduk.”dedi. 

GÜRKAN:“GEZİN BÖLGESİNİ DÜŞÜNÜYORUZ” 
Tekin Gürkan,“Projemizi sunduk, iş bürokraside. Proje onaylanırsa, bu yaz dönemine yetişir. Erkaya Yırık döneminde bitirmiştik işi. Tam başlayacaktık, Erkaya Yırık gidince durduk. Yeni valimiz gelince yeni baştan başladık. Yer olarak Gezin bölgesini düşünüyoruz. İnşallah bu yaz dönemine yetiştiririz.”dedi.

DÖNEMİN VALİSİ ERKAYA YIRIK GİDİNCE PROJE RAFA MI KALKTI?
MÜSİAD ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı karavan park projesi  tamamlanarak 2021 yılında Elazığ Valiliği'ne gönderilmişti. Dönemin Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın onay vermesinin ardından Elazığ, Karavan Park'a kavuşacaktı ama Vali Erkaya Yırık’ın görevden alınmasının ardından proje bekletilmişti. 

VALİ TORAMAN DUYARLI 
Vali Erkaya Yırık’ın görevden alınmasının ardından Elazığ’a  Ömer Toraman atanmış  ve Elazığ’da  turizm konusunda çalışmalar yapmıştı. Elazığ’ın turizm potansiyelini iyi bilen Vali Ömer Toraman’ın “Karavan Park” projesini önümüzdeki günlerde incelemesi gerekli onayı vermesi bekleniyor. 

YAZ DÖNEMİ BÜYÜK FIRSAT 
Elazığ’ın önemli turizm potansiyeli olmasına rağmen yeterli derece de kullanılmadığını ifade eden vatandaşlar, “Elazığ’ın önemli turizm yerleri var. Her yaz döneminde istenilen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısına ulaşılamıyor. Bunun nedeni yeteri kadar reklam ve potansiyellerimizi kullanamamamız. Karavan Park Elazığ için önemli bir proje. Bölgemizde önemli bir konuma yükseltebilir. Bu projenin hayata geçmesini istiyoruz.” dedi.