Prof. Dr. Mustafa Temizer Hocamızı Rahmetle Anıyoruz

/1970'de kurulan Elazığ Veteriner Fakültesinin Kurucu Dekanı, 1975'de kurulan Fırat Üniversitesi'nin Kurucu Rektörū, Elazığ eski Belediye Başkanı Veteriner Hekim Prof. Dr. Mustafa TEMİZER hocamızı, ölüm yıldönümünde rahmet ve minnet ile anıyoruz.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Hocamızı Rahmetle Anıyoruz

Veteriner Hekim Prof.Dr.Mustafa Temizer hocamızın kızı Prof.Dr.Sema Temizer Ozan gazetemize rahmetli babasını anlattı.

Prof.Dr.Sema TEMİZER OZAN” Prof. Dr. Mustafa Temizer 1923 yılında ELAZIĞ / Harput'ta doğmuş, İlk, orta, lise öğreniminin Elazığ tamamlamıştır. 1942 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine girmiş, 1947 yılında aynı fakülteden mezun olmuş daha sonra Elazığ Veteriner İşleri Müdürlüğüne Veteriner Hekim olarak atanmıştır. 1948 yılında vatani görevini yedek subay olarak Sarıkamış Suvari Tümeni'nde yapmış ve Ankara Tarım Bakanlığı Bakteriyoloji Enstitüsüne Asistan olarak atanmıştır. 1961'de Doç. Dr. , 1967'de Prof. Dr. ünvanlarını almıştır. 1967 senesinde Ankara Üniversitesi'ne bağlı olarak Elazığ Veteriner Fakültesi kurma işlerine başlamış ve 1970'de çok kısıtlı imkanlarla kurduğu bu fakültenin seçimle DEKANLIĞINA getirilmiştir.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Hocamızı Rahmetle Anıyoruz

Prof.Dr.Temizer Ozan”Bu komite içerisinde eski bir bakan, eski bir rektör, üç profesör, yine son dönemlerde bakanlık yapmış bir D.P.T. uzmanı olup ve daha birçok değerli elemen ile birlikte Fırat Üniversitesinin bugüne kadar gelmesinde büyük bir özveri ile çalışmışlardır. Temizer hoca, hizmeti geçenleri de daima minnet ve şükran ile anmayı bu vesile ile bir görev bilmiştir.

1975'de “FIRAT ÜNİVERSİTESİ KANUNUNU” da Büyük Millet Meclisinden çıkartarak Fen, Edebiyat Fakültelerini de açarak Veteriner Fakültesi ile birlikte FIRAT ÜNİVERSİTESİNİ kurmuştur ve seçimle aynı üniversitenin REKTÖRLÜĞÜNE getirilmiştir.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Hocamızı Rahmetle Anıyoruz

ÖMRÜNÜ VE İDEALLERİNİ MEMLEKETİ VE ÇOK SEVDİĞİ ELAZIĞ'A ADAMIŞTIR

Prof.Dr.Sema Temizer Ozan”Yukarıda ömrünü ve ideallerini memleketi ve çok sevdiği Elazığ'a adayan gördüğüm en içten, dürüst, halkla bütünleşmeyi bilen, vizyon sahibi, yerinde ve ani kararlar verme yeteneği yüksek olan, başta Fırat Üniversitesi gibi bugün mevcudu yetmişbini aşan akademisyen, öğrenci, memuru ve muhteşem kampüsü ile doğuda güneş gibi parlayan bir üniversitenin kuruluşuna gönül veren ve gerçekleştiren, ayrıca Elazığ Belediye başkanlığı döneminde de hiçbir başkanın kolay kolay göze alamayacağı başta alt yapı kanalizasyon projeleri yaptırıp ve daha onlarcasını da hayata geçirmiş olan çok kıymetli babam Prof. Dr. Mustafa Temizer 06.05.1998 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuş ve çok sevdiği Elazığ / Harput' da yatmaktadır. Kendisiyle daima onur ve gurur duyduğum ve idolüm olan rahmetli babam Prof. Dr. Mustafa Temizer'i vefatının 23. yıldönümünde rahmetle, minnetle, şükran ve özlemle anıyorum.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Hocamızı Rahmetle Anıyoruz

Mekanın cennet olsun. Allah rahmet etsin”dedi.