Prof. Dr. Çoban'dan Kurtuluş Planı-Arıcak

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban '2023 Türkiye, 2034 Elazığ' sloganıyla 10 sektörde hazırladıkları projelerini paylaşmaya devam ediyor. Her hafta bir sektör ve bir İlçe ile ilgili projelerini paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, bu hafta Elazığ'ın ters lalesiyle ünlü Arıcak İlçesi'nin kurtuluşuna dair proje dosyasını paylaştı.

Prof. Dr. Çoban'dan Kurtuluş Planı-Arıcak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazırladıkları “Arıcak’ın Kurtuluş Planı” başlıklı projelerini şehir medyasıyla paylaşıp kamuoyunun ve yerel dinamiklerin dikkatini çekmeyi hedefleyen Başkan Çoban, titizlikle hazırladıkları proje dosyalarından birinin de ters lalesiyle ünlü Arıcak İlçesi olduğunu ifade etti.

Elazığ’ın kırsal kesimlerinden biri olan ancak değerlendirilmesi halinde tarım, özellikle de hayvancılık konusunda şehrin ekonomik yapısına ciddi katkılar sunabilecek potansiyelde olan Arıcak’ın Kurtuluş Planında ifade ettikleri argümanların dikkate alınması 2034 Elazığ yolunda büyük önemler arz etmektedir diyen Başkan Çoban; “Daha önce, 2040 Yılı Elazığ’ı Bitirme Planı olarak itirazda bulunduğumuz bu gelecek planlamasına şimdi bakıldığında, ne kadar yanlış öngörüler içerdiğinin görüleceğine dikkat çekerek 2040 Planına, 2034 Yılı ARICAK’IN KURTULUŞ PLANI ile müdahale etmemiz gerekmektedir” dedi.

Hazırladıkları Arıcak’ın Kurtuluş Planı isimli dosyada İlçenin tarihi yapısından demografik ve sosyoekonomik yapısına da ciddi anlamda yer verdiklerini ifade eden Başkan Çoban, başta Ters Lale Şenlikleri olmak üzere daha farklı etkinliklerle ilçenin tanıtılmasına katkı sunulabilir dedi.

Özellikle Arıcak topraklarında kendiliğinden yetişen ve Doğunun Muzu olarak adlandırılan Işkın’ın kanser ve diyabet tedavilerinde kullanıldığına dikkat çeken Başkan Çoban,bunların haricinde yine kendiliğinden yetişen Salep Bitkisi Soğanının da bu ilçeye has bir doğal ürün olduğuna dikkat çekti.

Arıcak’ın kurtuluş Planı ile ilgili yaptıkları çalışmalarda Arıcak İlçesinin güçlü ve zayıf yönleri ile birlikte fırsat ve risklerinin de belirtildiği dosyanın değerlendirilmesi halinde özelde Arıcak, genelde Elazığ’ı 2034’de umutla taşıyacaklarını belirten HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban bütün çabamız Elazığ ve Elazığ’ın geleceği içindir dedi.