Prof. Dr. Bilal Çoban: 'Çalışmalarımızın Yüzde 10'u Yapılsa Bile Şehrimiz Kalkınır'

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Prof. Dr. Bilal Çoban öncülüğünde, yaklaşık bir yıl süren çalışmalar sonucunda hazırlanan Elazığ'ın ve İlçelerinin Kurtuluş Planı adı altında yürütülen çalışmalar tamamlanarak kitap haline getirildi. Prof. Dr. Bilal Çoban, çalışma boyunca 'Elazığ Nasıl Kalkınır' sorusuna cevap aradıklarını, buna toplam bin 550 adet cevap verdiklerini ve bunların yüzde 10'unun yani 150 tanesinin bile hayata geçmesiyle Elazığ'ın kalkınacağını söyledi.

Prof. Dr. Bilal Çoban:  'Çalışmalarımızın Yüzde 10'u Yapılsa Bile Şehrimiz Kalkınır'

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Prof. Dr. Bilal Çoban öncülüğünde yürütülen ve Elazığ ile ilçelerinin nasıl kalkınabileceği sorusu 20 ana sektör ve ilçeler üzerinden yanıtlanmaya çalışıldı. Yaklaşık 1 yıl süren çalımalar sonucunda “Elazığ Nasıl” kalkınır sorusuna; sanayi, turizm, madencilik gibi ana sektörler üzerinden toplam 1550 adet cevap verildi. Bu cevaplar ve yapılması gerekenler bir araya getirilerek merkez ve ilçeler ayrı ayrı olacak şekilde 2 kitap ile kamuoyunun dikkatine sunuldu.

Çalışmaların kitap haline getirildiğini ve bu kitaplarda yer alan 1550 adet cevaptan yüzde 10’unun bile hayata geçmesiyle Elazığ’ın kalkınacağını aktaran Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ kamuoyuna teşekkür etti.

Prof. Dr. Bilal Çoban:  'Çalışmalarımızın Yüzde 10'u Yapılsa Bile Şehrimiz Kalkınır'

“BİR GELECEK PROJEKSİYONU SUNDUK” 

Kitapların tanıtım toplantısında konuşan Prof. Dr. Bilal Çoban şunları kaydetti: “Yaklaşık 1 yıl süren çalışmayla 20 tane sektörü masaya yatırmıştık. 10 tane ilçemizle birlikte Elazığ’ın Kurtuluş Planı adı altında bir çalışma yapmıştık. Yine bir basın toplantısıyla bir araya gelerek sizlerin desteğini istemiştim. Biz bunu şehir için yapıyoruz, Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak şehir için katkı sunmaya ve şehrin geleceği ile ilgili bir projeksiyon gerçekleştirmeye çalıştık. Bilindiği üzere biz, 1834’ü kıstas almıştık. Bu tarih Elazığ’ın kuruluşudur. 1834 kurulmuş Elazığ’ın 200’üncü kuruluş yılına bir gönderme yapalım, 2034 planı oluşturalım ve bir gelecek projeksiyonumuz olsun demiştik. Bizlerin bu çalışması 25 hafta boyunca her Salı günü hem görsel hem yazılı basında hem de sosyal medyada düzenli bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldı.”

Prof. Dr. Bilal Çoban:  'Çalışmalarımızın Yüzde 10'u Yapılsa Bile Şehrimiz Kalkınır'

 “ELAZIĞ MENFAATİNE OLAN DURUMLARDA KENETLENMEYİ BAŞARIYOR”

Prof. Dr. Çoban, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Şehrin menfaatleri söz konusu olduğunda basınımız bir araya gelebiliyor. Elazığ’ın ve ülkenin menfaatleri söz konusu olduğunda Elazığ basınının bir araya gelmeme, yazmama, konuşturmama, gündem oluşturmama gibi durumu yok. Çok iyiler bu konuda. Bunu daha önce 6’ıncı Bölge Teşviklerinde ve maden sahasının işletilmesi konusunda yan yana gelişimizde görmüştük. Ben kendi adıma bu hassasiyetinizi devam ettirerek gösterdiğiniz için sizlere çok özel teşekkür ediyorum. Bir şehrin kalkınması ve kurtulması için tabi ki yönetim, sivil toplum örgütleri önemlidir ama medya bunlardan çok çok daha önemlidir. Güzel olan bu sektörlerin bir araya gelip şehrin menfaatlerini aynı dille konuşmasıdır.”

Prof. Dr. Bilal Çoban:  'Çalışmalarımızın Yüzde 10'u Yapılsa Bile Şehrimiz Kalkınır'

“DAHA YAŞANILABİLİR BİR ELAZIĞ HAYALİYLE HEP BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ” 

Prof. Dr. Bilal Çoban, açıklamasında son olarak: “Bizim görevimiz bu tür planları yapmak ve kamuoyu ile paylaşmak. Dün itibariyle bu çalışmalarımız kitaplaştırıldı. Bugün hem sizlere bu kitapları tanıtmak hem de kamuoyuna bu çalışmaların tamamlanarak kitap haline getirildiğini duyurmak istedik. Kurtuluş planlarımız umuyoruz ki şehrimize katkı sağlayacak ve gelecek projeksiyonuna ışık tutacak. Bu tür kalkınma planları bu şehirde çok yapıldı. Sizler o dönem de de çok çalıştınız ve bunu gündemde tuttunuz. Ekonomi kurultayları çok yapıldı. Biz de kurtuluş planı yaptık. Tabi devlet bir taraftan kurultaylar ve kalkınma planı yapar, vatandaş ve bizler de kurtuluş planları yaparız. Bizler bu çalışmada Elazığ nasıl kalkınır sorusuna toplam 1550 adet cevap verdik. Bunların yüzde 10’u yani 150 tanesi bile yapılırsa Elazığ’ın kalkınmasına katkı sağlar diye düşünüyorum.  Sonuçta hepimiz bir şey” için yani daha düzgün bir şehir, daha düzgün bir ülke ve yaşanabilir bir şehir hayaliyle hep beraber çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.