Pratik Çözüm

17 günlük kapanma döneminde tapu belgesi ile seyahat etme izni verilen çiftçilerin bir kısmının bu durumu suiistimal etmesi nedeniyle yayımlanan son genelge ile Tarım ve Orman Müdürlüklerinden ÇKS belgesi ve izin almaları şartı getirilmişti. 

Pratik Çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yayımlanan genelgenin ardından tapuları ile seyahat etmelerine engel getirilen çiftçiler de Tarım İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturmuş, pandemi bir kenara itilmişti. Oluşan kalabalıktan hem çalışanlar hem de çiftçiler şikâyetçi oldu.

Konu valilik makamlarınca yenide değerlendirildi ve bir ara formül bulundu.

Buna göre tapusunun üzerine ikametgâh adresini ve tarımsal faaliyet yapacağı tarlasının bulunduğu yeri yazmaları şartıyla çiftçiler, kısıtlamadan muaf tutulabilecekler. Yine çiftçiler birinci derece yakınları ile birlikte bahçelerine gidebilecek. Ancak güzergâh dışında görülen çiftçilere ceza yaptırımı uygulanmaya devam edecek.

Bu karar olumlu ve doğru olmuştur. Zira tarımsal üretim ve ekim işinin yapılacağı bu zaman diliminde tarlaların sahipsiz kalması doğru olmazdı.

Ancak valiliğin bu iyi niyetinin de suiistimal edilmemesi lazım. Çiftçilerin bu taleplerine karşı gösterilen bu olumlu yaklaşımların farklı amaçlarla kullanılmaması için hepimize görev düşüyor.

Gerçekten üretim yapan ve ekonomiye katkı sağlayan ve tek geçimi bu olan insanlarımızın yeniden mağduriyet yaşamaması için lütfen keyfiliğe ara verelim. Bir tapumuz var diye bunu fırsata çevirip sokak ve cadde keyfi yapmayalım.