Pozitif Söylem, Pozitif Liste

Ak Parti, 14 Mayıs seçimlerinde hem ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçtirecek hem de en çok milletvekili çıkartacak adımları atmaya başladı. Ak Parti'nin üç aşamalı seçim stratejisi 'pozitif söylem, pozitif kampanya, pozitif milletvekili listesi.'

Pozitif Söylem, Pozitif Liste
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Ak Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarıyla 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması kesinleşen seçimler için Ak Parti stratejilerini belirledi. Bu seçimlerin parlamento ayağında zafere ulaşmak için, milletvekili aday listeleri bütün partiler için büyük önem taşıyor olacak.

AK Parti de, listelere bir tepki oluşmaması için, titiz bir çalışma yürütüyor. Sadece talip olanlar, aday adayı olarak sıraya girip bu yarışa katılanlar üzerinden tercihler belirlenmeyecek.

ERDOĞAN, İL BAŞKANLARINDAN NE İSTİYOR?

Kulislere yansıyan haberlere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görüştüğü AK Parti İl Başkanlarından, milletvekili adaylığı için teklif götürülebilecek bilgi ve birikime  sahip olan isimler önermesini istiyor.

Pozitif Söylem, Pozitif Liste

ŞUAN SİYASETTE OLMAYAN, HALKIN SEVDİĞİ, SEMPATİYLE BAKILAN YIPRANMAMIŞ VE GENÇ YÜZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an için siyaset içinde olmayan, nitelikli, halkın sevdiği, bulunduğu yerde kendisine sempatiyle bakılan, yaptığı işte kendisini pozitif şekilde ayrıştırmış, yıpranmamış, mümkün oldukça genç isimlerden böyle bir liste oluşturma niyetinde.

TEKLİF AK PARTİ’DEN GİDECEK

Ak Parti, değişik değerlendirmelerden sonra kriterlerine uygun isimleri netleştirdiğinde ise vakti saati geldiğinde bu isimlere, doğrudan “Sizi aramızda milletvekili olarak görmek istiyoruz” diye teklif götürülecek.

Pozitif Söylem, Pozitif Liste

ERDOĞAN’IN ISRARI NE OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehirlerden birinin İl Başkanıyla yaptığı görüşmede, bu ısrarını çok açık şekilde belli ediyor. İlgili şehrin il başkanı, bu vasıflara uygun düştüğünü düşündüğü bir ismi gündeme getirince, o isim akla yatıyor ve ‘teklif götürülecek kişi’ sıfatıyla listeye ekleniyor.

“HAH  BU OLDU İŞTE!”

Ak Parti’nin düşen oylarını artırmak ve siyasetteki kalite çıtasının yükseltmek amacıyla 81 ilde sevilen, sayılan aday gösterildiği takdirde “Hah bu oldu işte” dedirtecek isimlerin ‘teklif usulü’ ile milletvekili adayı yapılmasının, seçmenin teveccühünü de pozitif şekilde etkileyeceği düşünülüyor.

Pozitif Söylem, Pozitif Liste

AK PARTİ’DE OYLAR YÜKSELDİ

Yapılan son araştırmalar AK Parti içinde moralleri yükseltmiş durumda. Daha önce %38’leri gören Ak Parti, şimdilerde  %41’leri görmeye başladı bile. Bu oranın daha da çıkması bekleniyor.

“HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Ak Parti’nin bu yükselişinin devam edeceğini ifade eden parti yetkilileri, bu sürecin akamete uğramaması için hata yapmaktan kaçınmaları gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Ak Partiler, bu süreci şu cümlelerle özetliyorlar “Kendimizden bir hata üretmememiz lazım, zaten karşı taraftakiler o hatayı bol bol üretiyorlar” biçiminde.

ELAZIĞ’DAN HANGİ İSİMLER ÖNERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir il başkanından talep ettiği: “Şu an için siyaset içinde olmayan, nitelikli, halkın sevdiği, bulunduğu yerde kendisine sempatiyle bakılan, yaptığı işte kendisini pozitif şekilde ayrıştırmış, yıpranmamış, mümkün oldukça genç isimlerden liste oluşturma talimatının ilimize nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Bu konu  İl Başkanlığı yanında Ak Parti’nin seçimlerden zaferle çıkarak “Türkiye Yüzyılı” hedefine ulaşmasını kendisine dert edinen ve Erdoğan’ın yeniden seçilmesi için gayret gösteren samimi tabandan da il teşkilatlarına isim önerisinde bulunulduğu ifade ediliyor.

Ak Parti İl Teşkilatının da kendilerine ulaşan bu isimler üzerinde gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra üst kurullara iletecekleri, onay alındıktan sonra da adaylık teklifi yapılacağı ifade ediliyor. 

SEÇİMİN DİLİ “POZİTİF”

Ak Parti’nin seçim beyannamesi için de güçlü bir hazırlık yapılıyor. Seçim kampanyasının odağında da ‘pozitif dil’ var.

Geleceğe  umutla bakma, her daim umuda yatırım yapma ve vatandaşa ‘umutlu bir gelecek’ vadetme anlayışı ön planda. Bakanlıklarda yeni vaatler, yeni müjdeler için hazırlıklar yürütülüyor.

Bazı bakanlardan, verilecek sözlere dair şimdiden parlak öneriler gelmiş durumda. Bu kapsamda önümüzdeki 5 yıl için verilecek sözler ve vaatler yanında Türkiye yüzyılı mottosuna uygun düşecek şekilde, 2050’lere uzanacak türden vaatlerde yakında kamuoyuna açıklanacak.

CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

AK Parti açısından pozitif kampanya ve pozitif dil merkezinde hayata geçireceği projelere dair ilk açıklamanın Cuma günü yapılması bekleniyor.