Polis Memurlarının Elazığ'daki Görev Süresi Düştü

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre polis memurlarının Elazığ'da görev yapma süresi 5 yıldan 4 yıla düşürüldü.

Polis Memurlarının Elazığ'daki Görev Süresi Düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de, polis memurlarının görev sürelerinde değişiklik yapıldı.

Yayımlanan kararnamede Elazığ’da görev yapan polis memurlarının 5 yıl olan görev süresi 4 yıla düşürüldüğü açıklandı. Elazığ tayin bölge dağılımında ise 2. Bölgede şark olarak yer aldı.

4 BÖLGE UYGULAMASI KALDIRILDI

Öte yandan yönetmeliğe göre, gelecek yıl yürürlüğe girecek "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrılmasını öngören uygulama kaldırıldı. Halen uygulanmakta olan 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklindeki iki bölge uygulaması devam edecek. Batı ve doğu illeri kendi arasında tekrar gruplara ayrılmayacak. Böylece 4 bölge uygulaması kapsamında, "şark görevi"ni bitiren personelin batı illerinde görev süresini tamamlaması halinde zorunlu yer değişikliğine tabi tutulması kararı da kaldırıldı. Muharip gaziler, sivil terör mağdurları ile şehit ve gazi yakını emniyet mensuplarına da "şark görevi"nden muafiyet ve nüfusa kayıtlı olduğu yere atanma hakkı getirildi.

Polis Memurlarının Elazığ'daki Görev Süresi Düştü