PLAKET BAŞKANLIĞI YAKIŞMIYOR

Erol KARA/Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

PLAKET BAŞKANLIĞI YAKIŞMIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Çakmakçı,5 dönemdir oda başkanlığı yapanların kendinden başka kimseye faydası olmadığına işaret ederek, “Neden bir insan 5 dönem oda başkanlığı yapar.  Bazı oda başkanları  kendi istikbalini düşünüyor. Yıllardır aynı koltukta. Bunlar hangi sorunu çözdü ne yaptı?  Eğer bir fayda sağlayamıyorsan senin esnafa  faydan yoksa bırak git. Plaket başkanlığı bize yakışmıyor” dedi. 

 

GÜCÜMÜZ YOK, KİMSE BİZİ DİKKATE ALIP DA YANLARINA ÇAĞIRMIYOR

Elazığ’da bulunan oda ve birlik başkanlarının herhangi bir siyasi gücünün ve yaptırımın olmadığını söyleyen Çakmakçı, ”Gücümüz yok, kimse bizi dikkate alıp da yanlarına çağırmıyor. Hep bizden bekliyorlar. Ben milletvekilini seçmişsem milletvekili benim sorun ve sıkıntımla ilgilenmiyorsa,  ben kime derdimi anlatacağım.”dedi.

 

 

SABIKALI,HIRSIZ  VE DOLANDIRICI GİBİ İNSANLARIN  KUYUMCULUK YAPMADIĞI BİR SEKTÖR İSTİYORUZ

Türkiye genelinde kuyumcular oda ve dernek başkanları olarak 6 yıldır bir uğraş içinde olduklarını söyleyen Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı,“Sektörümüzü kirli oyunlardan ve işin erbabı olmayan kişilerden, sabıkalı hırsız dolandırıcı gibi insanların  kuyumculuk yapmadığı bir sektör istiyoruz” dedi. 

 

 

ESNAFLAR GENEL BAŞKANINA SORUNLARIMIZ VAR DİYORUZ AMA HİÇBİR ŞEKİLDE BİR YARDIM VE ÇÖZÜM ALAMIYORUZ

 Çakmakçı,” Kuyumculuk kanunu istiyoruz aynı zamanda. 15 Temmuz’dan beri sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talep etmişiz ve sayın Cumhurbaşkanımız gündemin yoğunluğundan mı dikkate almamaktan mı bilemiyoruz. Sektör olarak sıkıntımız sorunumuz hiçbir şekilde dinlenmedi. Esnaflar genel başkanına sorunlarımız var diyoruz ama hiçbir şekilde bir yardım ve çözüm alamıyoruz.  Bizim en büyük mustarip olduğumuz konulardan bir tanesi dolandırıcılık. Altın olmayan ürünleri patentli bir şekilde getirip bize satıyorlar diyoruz ki kuyumculuk kanunu şart. En az 5 yıl bu işin eğitimini almış insanlar gelip kuyumculuk yapsın.” dedi. 

 

BAZI ODA BAŞKANLARININ KENDİNDEN BAŞKA KİMSEYE FAYDASI YOK 

Elazığ’da  bulunan 25 tane oda başkanı içinde birlik beraberlik içinde olduğumuz 4 ya da 5 tane oda başkanı olduğunu ifade eden Fikret Çakmakçı,“Hepsi sevdiğim insanlardır fakat iş yapabilirlik konusunda 3 yada 5 tanesi haricinde ben hiçbir oda başkanını yeterli görmüyorum” dedi. 

 

ŞEHRİMİZİN SORUNLARI İÇİN BİR DOSYADA BİZ HAZIRLAYALIM. BUNU HER ZAMAN TİCARET ODASI BAŞKANI MI HAZIRLAYACAK?

 Çakmakçı,” 5 dönemdir oda başkanlığı yapanların kendinden başka kimseye faydası olduğunu düşünmüyorum. Neden bir insan 5 dönem oda başkanlığı yapar. En büyük sıkıntımız aramızda bir samimiyetin olmaması. Kendi siyasi istikbalini düşünen insanlar kim hangi sorunu çözdü ne yaptı. Eğer bir fayda sağlayamıyorsan senin esnafına faydan yoksa bırak git. Şehrimizin sorunları için bir dosyada biz hazırlayalım. Bunu her zaman Ticaret Odası Başkanı mı hazırlayacak? Diğer dernekler ve odalar da var neden kuruldu bunlar? Plaket başkanlığı bize yakışmıyor kendilerine yakıştırıyorlarsa diyecek bir sözüm yok.” dedi.