Peynirli Ekmek Savaşı

Elazığlılar olarak tadına, lezzetine ve görüntüsüne hayran olup bağımlılık derecesinde müptelası olduğumuz peynirli ekmek ile ilgili Arapgir Belediyesinin coğrafi işaret aldığını geçtiğimiz gün dile getirmiştik.

Peynirli Ekmek Savaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda müracaat merci olan Türk Patent kurumumuza Elazığ olarak 2010’lardan önce yaptığımız müracaat karara bağlanmamışken bir de bakıyorsunuz ki farklı bir ilçenin bu konudaki müracaatı kabul ediliyor ve peynirli ekmek olarak coğrafi işaret veriliyor.

Ve işin ilginç tarafı bu haber Malatya basınında verilirken bile “Elazığ’ın meşhur Peynirli Ekmeğini Malatya olarak savaşı biz kazandık” üslubuyla veriliyor.

Şehirler arasında elbette bir yarış olur. Ancak bu yarış aynı ürün ve aynı isimle değil farklı ürünlerde olmalı. Ve bu yapılırken de olaya savaş gözüyle bakılmamalı.

Bizler geçen günde ifade etiğimiz yerde duruyoruz. Değil Arapgir, 40 il ve ilçe bile peynirli ekmeğin coğrafi işaretini alsa lezzeti, yapılış tekniği ve görüntüsü ile bizim peynirli ekmeğin yanından bile geçemezler. Rahat olun…