Peynirli Ekmek Bizimdir..

Geçtiğimiz hafta 11. Yayın yılını kutlayan ilimizin saygın haber sitelerinden olan sondakika23, yaptığı özel haberle Elazığ'ın önemli damak tatlarından ve tanıtım günlerinin  vazgeçilmezlerinden  olan meşhur peynirli ekmeğin coğrafi işaretini Malatya'ya kaptırdığımıza dair özel bir haber yaptı.

Peynirli Ekmek Bizimdir..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haberde,  Elazığ'ın meşhur peynirli ekmeğinin, Malatya'nın Arapgir Belediyesi tarafından coğrafi işaret olarak tescillendiği belirtilmiş.

Arapgir Belediyesi, "Arapgir Peynirli Ekmek" adıyla Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunmuş ve bu başvuru geçtiğimiz ay onaylanarak tescillenmiş.

Elazığ olarak bugüne kadar; Ağın Leblebisi, Elazığ Boğazkere Üzümü, Elazığ Orciği, Elazığ Menceki Buğdayı, Elazığ Tahannebi Üzümü, Elazığ Sırın Yemeği, Elazığ Taş Ekmeği Tatlısı, Elazığ Geven Balı,  Elazığ Vişne Mermeri, Elazığ Vişnesi, Elazığ Çedene Kahvesi ve Elazığ Öküzgözü Üzümü’nün coğrafi işaretini almış bulunmaktayız. 

Elazığ Peynirli Ekmeği ve Elazığ Vişne Dondurması ile ilgili müracaatımızın Türk Patent Enstitüsündeki işlemleri devam ederken Arapgir Peynirli ekmeğine coğrafi işaret verilmesi şehrimize bir haksızlık olmakla birlikte Elazığ peynirli ekmeğinin tadı, lezzeti, yapım şekli ve görselliği Arapgir peynirlisinden katbekat daha güzel olduğu için başka rakip tanımıyor ve peynirli ekmeğimize bir kez daha sahip çıkıyoruz.