'Pertek Kalesi' Doğal Güzelliği ile Dikkat Çekiyor

 'Pertek Kalesi' Doğal Güzelliği ile Dikkat Çekiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Murat Nehri üzerindeki Keban Baraj Gölü'nde yer alan Pertek Kalesi, Tarihi özelliklerinin yanısıra kartpostallık görüntüsüyle büyük dikkat çekiyor.

İlçenin güneyinde, Murat Irmağı'nın kıyısındaki bir tepenin üzerinde inşa edilen Pertek Kalesi, bu bölgenin Keban Baraj Gölü suları altında kalması nedeniyle bugün bir ada üzerinde yer alıyor.

Osmanlılar zamanında onarım gören kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinmiyor. İç içe iki surdan oluşan kalede, surlar arasında yapı kalıntıları bulunuyor.  Kalenin güney cephesindeki yontma taşların arasına kondurulmuş kırmızı sert tuğlalar ve serpiştirilmiş mavi çiniler vardır.

Elazığ ve Pertek ilçesi arasında ulaşımı sağlayan feribotun yolcularına da eşsiz güzellikler sunan mavi renkli suların ortasındaki kale, ilgi odağı oluyor.

Tunceli Valiliğinin himayesinde Pertek Kaymakamlığı tarafından  restore edilerek turizme kazandırılan kale, bölgesinde cazibe merkezi olmayı sürdürüyor.

Ziyaretçiler,  kalede arkeolojik güzellikleri görme imkanı bulurken eşsiz doğal güzellikleri de objektiflerine yansıtarak ölümsüzleştiriyor.